Apple Watch szíj

Ha megtetszik egy Apple Watch-szíj, érdemes gyorsan lecsapni rá

#HÍREK
2016. 06. 30.
Az Apple Watch-on pillanatok alatt cserélhetjük a szíjakat, egy-egy új szíjjal pedig teljesen új megjelenést kölcsönözhetünk az órának. Semmi sem tarthat vissza tehát minket attól, hogy jó néhány gyári szíjjal bővítsük a gyűjteményünket. Vagy mégis?

A MacRumors figyelt fel arra a napokban, hogy elég nehezen lehet hozzájutni egyes gyári Apple Watch-szíjakhoz. Sőt mi több, az Apple weboldalán nem is a „currently unavailable” (jelenleg nem elérhető) szöveg szerepel ezek mellett, hanem a „sold out”, ami arra utal, hogy elfogytak, és nem is lesz belőlük többet. (A magyar oldalon „nincs készleten” az opció neve, és nem rendelhetőek ezek a termékek.)

Apple Watch szíjpara

Miért lehet ez? Az Apple már a bemutatásakor is erősen hangsúlyozta azt, hogy az Apple Watch-ot nem csupán egy okosórának, vagy technológiai eszköznek szánja, hanem divatkiegészítőnek is. Ennek megfelelően újabb és újabb szíjakat mutattak be hozzá (a tokozások új színeiről nem is beszélve), azonban ha megfigyeljük, ezek illeszkednek a divatvilágban megszokott tavaszi/nyári és őszi/téli kollekciókhoz. Legutóbb idén márciusban érkeztek új szíjak, amik a színeikben valóban leginkább a tavaszias-nyárias hangulatot képviselik – és pont ezek vannak fogyóban mostanában.

Apple Watch-szíj

Vegyük az én példámat. Valamiért mostanában a kék szíjak tetszenek, és el is határoztam, hogy a meglévő éjkék sportszíj mellé beszerzek egy királykéket is, amit idén mutattak be. Nos, ez elfogyott, sem az Apple-nél, sem az iSTYLE-ban nem maradt belőle, és nagyon úgy tűnik, hogy lemaradtam róla. Ugyanez a helyzet az Apple-nél a tengerkék klasszikus csatos bőrszíjjal, szerencsére ez kapható még az iSTYLE-ban. A tanulság tehát: ha megtetszik valamelyik újonnan bemutatott gyári Apple Watch szíj, akkor érdemes minél előbb lecsapni rá, mert könnyen elképzelhető, hogy néhány hónapon belül hiába vágyunk rá, már nem tudjuk beszerezni.

Apple Watch-szíj

Ez persze nem vonatkozik – legalábbis nem sikerült megfigyelni – a számtalan külső gyártó által készített szíjakra, ezért ezek esetében annyira nem érdemes aggódni. Kivételt képeznek az Hermès-féle szíjak, de ezek úgysem kaphatóak Magyarországon.

Források: MacRumors, iMore.