imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Kedvezményes akkumulátor csere!

Hozdd be készüléked bármely iSTYLE szervizbe

Ha zavar az iPhone zajszűrése, ki is kapcsolhatod


Talán sokan nem tudják, de az iPhone-okban található egy második mikrofon is, mely beszélgetés közben a háttérzajokat figyeli, és ezt kiszűri a másik fél számára továbbított hangból. Sajnos van akinek ez zavaró, de szerencsére van megoldás.

Az iPhone második mikrofonja beszéd helyett a háttérzajokat veszi, majd az elektronika ennek a mikrofonnak a jelét kivonja az elsődleges mikrofonéból. Ennek a megoldásnak köszönhetően látványosan csökkenő háttérzaj telefonálás közben. Ez nagyon jól jön ha mondjuk az utcán sétálunk, vagy épp a menzán ebédelünk, mert a vonal másik felén lévő beszélgetőpartner nem nagyon hall a zajokból semmit. Az iPhone 5 óta egyébként nem csak egy hanem két plusz mikrofon is figyeli a háttérzajokat.

Személy szerint szeretem az iPhone-nak ezt a funkcióját, a legtöbb esetben kiváló munkát végez a készülék, és tényleg kristály tisztán lehet hallani a másik felet, de nem mindenki van ezzel így.

Vannak, akiket zavar ez a fajta zajszűrés. Az Apple fórumain többen is arra panaszkodtak, hogy furcsa, szédüléshez hasonlító érzésük van, amikor az iPhone-jukon beszélnek, viszont ha kikapcsolják a zajszűrést, akkor elmúlik ez az érzés.

Ha valakit zavar a zajszűrés, a következőt kell tenni:

Indítsd el a “Beállítások” appot, koppints az “Általános” menüre. Görgess le a “Kisegítő lehetőségekig”, ezen belül pedig majdnem legalul keresd meg a “Telefon zajkioltása” kapcsolót. Ezt a kapcsolót kapcsold ki, és próbáld ki a következő beszélgetésnél, hogy megfelel-e a hangzás.

Nem teljesen világos, hogy a saját készülékünkön miért változik emiatt a hangzás, de azoknak akiket zavart a zajszűrés, ez a kapcsoló megoldotta a problémát.

Frissítés: hozzászólások közt már meg is érkezett a válasz. “erre egyszerű a válasz, apró betűs részben is utal rá, aktív zajszűrést alkalmaz, tehát nem csak a továbbított hanganyagról van szó, hanem a fülhöz tartott telefon esetében a hallott hangból is kivonja a háttérzajt, “ellen hanghullámokat” kelt.” 

“Azért szédülhetnek azok akiknek az iPhone-jukon be van kapcsolva a zajszűrés, mert ilyenkor a saját háttérzajunkat is kiszűri a telefon a hátlapi mikrofon alapján (valami hasonló algoritmussal mint amivel még az X3 mellé adott fülest és szoftvert reklámozta a Sony, a háttérzajnak a negatívját beletolja az iPhone a fülünkbe). Ez nagyon jó, ámde mivel csak az egyik fülünkön van a telefon, ezért van akinek az agyát ez megterheli és szédül.”

Szezonvégi kiárusítás

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!