Alp Watch

Hamarosan érkezik az Alp Watch!

#HÍREK
2016. 01. 07.
Bár 2015 alapvetően az okosórákról szólt, mint egy egyre inkább feltörekvő termékkategória, a kialakult helyzet nem jelenti azt, hogy a hagyományos óragyártók tétlenül ülnének. Egy svájci gyártó, a H. Moser & Cie. most mutatta be Alp Watch nevű modelljét, melynek dizájnja zivatarként vonult végig a karórákkal foglalkozó szakportálok körében csakúgy, mint a digitális világban ténykedő sajtóban.

Moser – ez a név valószínűleg nem sokat mond a legtöbbünknek, hiszen alapvetően egy kis volumenben, egy-két modellből álló kínálatban utazó vállalkozásról van szó. Ez azonban a legkisebb mértékben sem gátolja meg őket abban, hogy egészen egyedi formavilágú órákat alkossanak.

A svájci óraipar az elmúlt évben nem teljesített jól, a hírek szerint nagyjából 12%-ot csökkentek a gyártók – persze kérdés az, hogy ennek mi a pontos oka, egyesek szerint az okosórák térnyerése, míg mások a kínai piac gyengélkedését látják a legfontosabb indoknak. Nem valószínű, hogy a 24 900 dolláros Alp Watch a legkisebb mértékben is változtatni fog ezen a trenden, főleg, hogy mindössze 50 darab készül belőle. Sebaj, ettől függetlenül azért gyönyörködhetünk az egyedi formatervben! Íme néhány kép és egy videó:

Alp WatchAlp WatchAlp WatchAlp WatchAlp WatchAlp Watch

Forrás és képek: Hodinkee via The Verge.