ekvalizer

HD-minőségű zenelejátszás az iOS 8-ban és új fülhallgató?

#HÍREK
2014. 05. 13.
Az egyik új funkció az iOS 8-ban állítólag a HD-minőségű zenefájlok lejátszásának képessége lesz. Emellett várható egy új in-ear Apple fülhallgató és Lightning-csatlakozó is.

Ezek a lépések illeszkednének abba a vonalba, amit egy múlt hónapban felröppent pletyka indított el: az idei WWDC-n az Apple bejelenti, hogy ezentúl lossless (tömörítésmentes) formátumú zenét is lehet majd vásárolni az iTunes Store-ból. Személy szerint én rendkívüli módon örülnék ennek a lépésnek, mert eddig csak olyan zeneszámokat vásároltam az iTunes Store-ból, ahol nem érdekelt a minőség. Ahol igen, azt kénytelen voltam máshonnan (pl. Bandcamp) beszerezni.

Az iOS 7 zenelejátszója jelenleg egyébként jelenleg nem tudja kezelni a 24-bites audiofájlokat, ebbe belefutottam már én is, rá sem engedi szinkronizálni ezeket iTunes-ban a telefonra/iPodra. Ezért ezt is fejleszteni kell majd az iOS 8-ban. Továbbá állítólag kicsit átdolgozza az Apple a Lightning-csatlakozót is (persze nem külsőre vagy méretre), hogy ez is kompatibilis legyen az új formátummal. Pletykák szólnak arról, hogy frissítik a 2008 óta majdhogynem változatlan in-ear fülhallgatót is. (Ehhez egyszer hozzányúltak a közelmúltban, de csak a távirányítót cserélték rajta.) Ha igaz a Beats-felvásárlás, akkor ez is illeszkedhet a képbe.

A fentiek szerintem teljesen hihető találgatások, én hosszú évek óta várom már ezt a fejlesztést. Az Apple egyébként várhatóan a június 2-án kezdődő WWDC-n mutatja be az iOS 8-at.

Forrás: MacRumors, borítókép: Wallpaper JPEG.