Sleep Cycle

HealthKit támogatással frissült a Sleep Cycle

#HÍREK
2014. 10. 15.
Lefekvés előtti hír: a mai nap folyamán frissült a népszerű alvásmonitorozó alkalmazás, a Sleep Cycle. A fejlesztők ezúttal az általam is régóta várt HealthKit-támogatással kedveskedtek nekünk. Vagyis mostantól az Egészség (Health) alkalmazásban is láthatjuk az éjszakáinkkal kapcsolatos adatokat.

Az új funkció használatához természetesen iOS 8-ra van szükség. Nemrég egyébként érkezett már egy frissítés a Sleep Cycle-höz, nagyon megörültem amikor megláttam, de várakozásaim ellenére csak az iPhone 6 és iPhone 6 Plus modellek új felbontásához optimalizálták az appot.

Aki esetleg nem ismerné: a Sleep Cycle egy olyan alkalmazás, ami az alvásunkat monitorozza, az iPhone-okban található giroszkóp és gyorsulásmérő segítségével. A mozgolódásunk alapján megmutatja, mennyire volt „minőségi” éjszakánk, illetve mennyit aludtunk, milyenek voltak az alvási ciklusok. Szintén a mozgás alapján megpróbálja kitalálni a REM-fázisokat, illetve reggelente értékelhetjük az éjszakánkat. Beállíthatjuk az is, hogy mondjuk egy 30 perces időszakban ébresszen, olyankor, amikor a legéberebbek vagyunk, így frissen, üdén, kipihenten pattanhatunk ki az ágyból.

Sleep Cycle

Elalvás előtt „tagelhetjük” a napunkat, vagyis például egy idő után láthatjuk az alvás minőségéből, hogy érdemes volt-e még a nyolcadik kávét meginni este 10-kor. Persze egy ilyen telefonos alkalmazás nem lehet annyira pontos, mint a komoly alváselemző műszerek, de szerintem teljesen jó használható, én nagyon megszerettem az elmúlt három évben amióta használom.

A mostani frissítéssel már az Egészség (Health) alkalmazásban is láthatjuk az éjszakáink hosszát. Sajnos az egyéb statisztikákat nem tudja továbbítani a Sleep Cycle a megfelelő kategóriák hiánya miatt, de végül is ez is többi a semminél.

A Sleep Cycle 0,89 eurós áron vásárolható meg az App Store-ból, illetve a fejlesztő többi alkalmazásával egy csomagban 2,99 euróért juthatunk hozzá a Sleep Cycle Bundle részeként.

Sleep Cycle letöltése az App Store-ból (iPhone, 0,89 €, IAP)

Képek: Northcube.