infinite

Holttestet találtak tegnap az Apple Campus területén

#HÍREK
2016. 04. 28.

Ha írunk az Apple Campusról, akkor az általában az épülő Apple Campus 2-ről szól, ritkább esetben valami titkos laborba nyerünk bepillantást. Most azonban sajnos egy tragikus hírrel lett gazdagabb a Campusos gyűjteményünk: tegnap reggel az Infinite Loop 1 alatt található Apple főhadiszálláson holtan találtak egy alkalmazottat egy konferenciateremben.

Ennek kapcsán pedig sajnos újra beindult a pletykacunami és a találgatások sorozata, holott a rendőrség és az Apple közleményéből csak és kizárólag ezek az adatok derülnek ki:

  • Tegnap reggel 8:35 perckor riasztották a rendőröket az Apple Campushoz Cupertinóban, hogy találtak egy holttestet
  • Megerősítették, hogy a halott férfi, akit egy konferenciateremben találtak meg, az Apple alkalmazottja volt
  • Egy egyedi esetről van szó, tehát jelenleg nem néz ki úgy, hogy más is érintett lenne, így mindenki biztonságban van, nem gyanúsítanak egyelőre senkit gyilkossággal

Ennyi.

Andrea Urena őrmester nyilatkozik a sajtónak az ügyben.
Andrea Urena őrmester nyilatkozik a sajtónak az ügyben.

Tehát ha máshol olvastátok a szenzációhajhász híreket, hogy veszekedés és lövöldözés volt, netán fejlövéstől halt meg, vagy öngyilkos lett, akkor egy kicsit dőljetek hátra, és várjuk meg halottkém jelentését. A rendőrségi szóvivő, Andrea Urena nyilatkozatát itt tudjátok megtekinteni, ami hála az égnek flash-es, úgyhogy nem ágyazzuk be ide. Az Apple nyilatkozatot adott ki az ügyben:

A szívünk szakad meg, hogy elvesztettünk egy ilyen fiatal és tehetséges munkatársat. Minden együttérzésünk a családé és a barátoké, köztük azokkal a munkatársakkal, akikkel itt dolgozott együtt. Minden eszközzel támogatni fogjuk őket ebben a nehéz időben.

Az Infinite Loop 1 alatt található Campus az eset ellenére továbbra is nyitva van és működik.

Források: 9to5Mac, Apple InsiderThe Verge Borítókép: Quartz