cover_hue

HomeKit kompatibilis lett a Philips Hue család

#HÍREK
2015. 10. 05.

Azok akik Philips Hue-t használnak már régóta várták ezt a napot, amikor is végre akár a Sirivel is kezelhetjük az otthonunk világítását. A holland cég ma mutatta be az új termékeit és többek között ott volt az új, immáron HomeKit kompatibilis Hue hub is. A fejlesztők ugyanis igyekezték az egész termékcsaládot úgy kompatibilissé tenni az Apple által biztosított környezettel, hogy a jelenlegi felhasználóknak a lehető legminimálisabb energiába és pénzbe kerüljön az átállás. Ezzel az elegáns megoldással pedig a jelenlegi tulajoknak elég ezt az egy alkatrészt lecserélni.

Az új világításközpont valamivel kisebb, mint az elődje, de hardverileg nagyjából ugyanaz van benne – leszámítva persze a HomeKithez nélkülözhetetlen alkatrészeket. Ez azt jelenti, hogy csak azoknak érdemes frissíteniük, akik a HomeKit minden előnyét élvezni szeretnék. Akik meg vannak elégedve a jelenlegi működéssel, azoknak ez még várhat. Ha viszont éppen most gondolkozunk a Philips megoldását kipróbálni, akkor jó hír lehet, hogy a teljesen új indítócsomagot vásárlók már HomeKit kompatibilis Hue Bride 2.0-t fognak találni a dobozban. Az új indulócsomagokban egyébként az izzók maximum fényerejét is megemelték hardveresen.

Philips Hue

A Philips Hue család továbbra is támogatja az olyan gyártók termékeit, amiket eddig (ilyen gyártó például a SmartThings és a Nest). Emellett a holland cég tervezi, hogy a jövőben még több okoskiegészítőt támogasson, és ezáltal ne a kompatibilitási problémák szabjanak nekünk határt, az okosotthonunk kiépítésében. Hardver frissítésre a jövőben nem igazán kell számítani, a támogatott termékek skálájához elég csak a szoftveres frissítés.

nest3

Személy szerint én Avea izzókat használok, és nagyon sajnálom, hogy az ökoszisztéma kialakítása miatt, nekem mindent le kell cserélnem, ha az Elgato végre támogatni szeretné a fénytechnikában is az Apple környezetét. Így ugyanis azok, akik a kezdetek kezdetén a Philips megoldására bízták magukat, most sokkal jobban jártak. De nem kell aggódni, az Elgatót ismerve ők is hamarosan kitalálják a saját megoldásukat.

friendsofhue-livingcolours-lightstrips-starter-2_lg

Visszatérve a Philipshez a cég egy teljesen új terméket is bemutatott, ami a népes Hue családot fogja bővíteni. Ez egy égőcsík fényszalag tulajdonképpen, ami az eddigi változatával szemben tényleges megvilágításra is alkalmas lesz, és nem csak díszvilágításként fog szolgálni. Ez is két méter hosszú lesz, ami bővíthető egészen tíz méterig. A Philips Lux nevezetű terméket pedig így ebben a formában már nem fogjuk többet látni, a cég ugyanis átnevezte a talán jobban passzoló Philips White névre.

philips-hue-purple

A hazai árakról egyelőre nem tudunk semmit, mindösszesen annyi biztos, hogy az iSTLYE üzletekben is hozzá lehet majd jutni az új termékekhez. Érdemes tehát elkezdeni spórolni, ha frissíteni szeretnénk az otthon porosodó Hue Bridge-t. Az árusítás hivatalos dátumáról még nem lehet tudni, addig is érdemes figyelni az iSTYLE webshopot, illetve az iSTYLE Facebook oldalát.

Forrás: The Verge