hashtaghomescreen-cover

#Homescreen: Oszd meg és fedezd fel!

#HÍREK
2014. 11. 27.

Ha veled is előfordult már, hogy valaki mutatott egy iPhone alkalmazást, ami később a kedvenceddé vált, a #Homescreen appot pont neked találták ki.

Az iPhone felhasználók többsége számára a homescreenek megosztása valószínűleg nem új dolog. A legtöbben az első oldalon tartják kedvenc alkalmazásaikat, így a főképernyőről készített kép felér egy ajánlólevéllel a rajta szereplő applikációk számára. Kedvenc alkalmazásainkról tehát eddig is kényelmesen adhattunk számot a közösségi médiában, mostantól azonban az eddigieknél sokkal kifinomultabb és végső soron hasznosabb módszerrel tehetjük meg.

A Betaworks új iPhone alkalmazása, a #Homescreen segítségével néhány másodperc alatt megoszthatjuk a világgal a saját főképernyőnkön szereplő alkalmazásokat, és minden eddiginél kényelmesebben böngészhetjük mások kedvenceit. A #Homescreen szolgáltatás lényege, hogy az általunk elkészített képernyőfotót a rendszer analizálja, és pontosan megmondja, hogy milyen alkalmazások szerepelnek a főképernyőnkön. Ha a képet a #Homescreen által generált linkkel együtt osztjuk meg, ismerőseink azonnal láthatják kedvenc appjaink pontos nevét, és egy kattintással maguk is letölthetik őket.

homescreen

Ez egyrészt jó a felhasználóknak, mert könnyebben fedezhetnek fel új alkalmazásokat, amik később a hasznukra válnak, másfelől pedig jó a piackutatóknak és a fejlesztőknek, mert olyan mennyiségű pontos felhasználási információ áll majd rendelkezésükre, mint előtte soha. A #Homescreen ugyanis nem csak az egyéni felhasználók kedvenceit veszi figyelembe, azt is megmutatja, a feltöltött képek hány százalékán található meg az adott program, vagyis hány felhasználó sorolja a legfontosabb alkalmazások közé. A legnépszerűbbeket pedig külön toplistában is összeszedték.

Azt sajnos nem jelzi a weboldal, hogy mekkora a vizsgált minta, vagyis hogy hány főképernyőt töltöttek fel összesen, pedig ez az adat rendkívül fontos lenne az eredmény kiértékeléséhez. Minden esetre néhány érdekes dolog már most látszik, például az, hogy még a Telefon ikon is csak a felhasználók 85%-a számára olyan fontos, hogy helye legyen a főképernyőn, míg az App Store csaknem a felhasználók 60%-ánál az első oldalon kap helyet.

A #Homescreen egy picit kényelmesebbé teszi a különböző alkalmazások felderítését, és ha eléggé elterjed, a feltüntetett statisztikák rendkívül átfogó képet adnak majd az iPhone alkalmazások felhasználását illetően.

Aki kedvet kapott hozzá, csak töltse le az App Store-ból és már meg is oszthatja főképernyőjét.