IBM_Apple-apps_cover

Bemutatták az Apple – IBM első közös iOS alkalmazásait

#HÍREK
2014. 12. 10.

Az Apple és az IBM bemutatta a júliusban bejelentett új együttműködésük első nyilvános termékeit. A MobileFirst for iOS szolgáltatásokkal többek között a légiutas-kísérők, a rendőrök és a bankárok mindennapi munkavégzését kívánják hatékonyabbá tenni.

Ezév júliusában nem mindennapi bejelentést tett az Apple és az IBM: a konkurens cégek a továbbiakban egymást támogatva kívánják megreformálni a nagyvállalati munkavégzést. Enyhén szólva is akad tennivaló e téren, hiszen a legtöbb cégnél használnak ugyan iPhone-okat és iPadeket, azonban az iOS készülékek nyújtotta lehetőségeket közel sem használják ki. Ezen az állapoton kíván az Apple és az IBM együttműködése változtatni, ami nem kis feladat ugyan, de ha valaki maradandót alkothat ezen a téren, az valószínűleg éppen ez a két cég.

Az együttműködésünk egyesíti az IBM ipari tapasztalatát és páratlan pozícióját a nagyvállalati számítástechnika terén, valamint az Apple legendás felhasználói élményét és a kiváló terméktervezést, így növelve az üzleti munkatársak egy új generációjának teljesítményét.

Ma be is mutatták a MobileFirst for iOS szolgáltatáscsomag első közös fejlesztésű alkalmazásait. A 10 új iOS app meglehetősen széles spektrumot fog át, hiszen a légitársaságok számára kifejlesztett repülőút tervező mellet megtalálható például egy, a rendőröknek szánt bűnmegelőző szolgáltatás is.

Utóbbi talán a legizgalmasabb mind közül: a leírás szerint a járőrök ezen keresztül azonnali hozzáférést kapnak az egyes térfigyelő kamerák valósidejű képéhez, szükség esetén itt ellenőrizhetik egyes személyek előéletét, sőt, erősítést is ezen keresztül hívhatnak.

government_devices_desktop_2x

A választék fennmaradó része is rendkívül sokszínű: a partnerszervezeteknél dolgozó szociális munkások, a telekommunikációs cégek technikusai, a raktári dolgozók, az értékesítők, a biztosító vállalatok ügyintézői, a pénzügyi tanácsadók és elemzők, valamint a légiutas-kísérők feladatait kívánják megkönnyíteni iPhone és iPad készülékek segítségével.

insurance_devices_desktop_2x

Ez egy hatalmas lépés az iPhone és az iPad nagyvállalati alkalmazását tekintve és alig várjuk, hogy lássuk, milyen izgalmas új módokat találnak a szervezetek az iOS készülékek használatára.

Az új szolgáltatásokat először a Citi, a Sprint, az Air Canada és a Banorte munkatársai próbálhatják ki élesben.

Forrás: Apple