solarcell_smartcover

Igazán okos Smart Cover érkezhet

#HÍREK
2016. 05. 11.
Egy egészen érdekes szabadalmat védetett le az Apple, ami egy igencsak felturbózott Smart Cover fejlesztését takarja. Persze nem biztos, hogy valaha meg is valósul.

Amikor Steve Jobs bemutatta az iPadhez készült Smart Covert, azonnal “eladta” azt nekünk. Máig az egyik legfontosabb kiegészítő egy frissen vásárolt iPad mellé a Smart Cover. Egyszerű de nagyszerő tok, mely védi is az iPadet, emellett az asztalra rakott iPad állványaként is szolgál. A mágneseknek köszönhetően, könnyedén átalakíthatjuk fekvő vagy álló állvánnyá, és ugyancsak a mágnesek segítségével, a kijelzőt is ki tudja kapcsolni. Nem is annyira a Smart Cover az okos, hanem maga a megoldás ahogyan megtervezték.

Egy nemrég benyújtott szabadalom, viszont tényleg sokkal okosabbá varázsolhatja a Smart Covert, amennyiben egyszer a jövőben majd megvalósítják. Az alábbi képeken jól látszik, hogy mit tervez az Apple. (A kissé bugyuta illusztrációk senkit ne tévesszenek meg, általában nagyon leegyszerűsített képeket használ az Apple, inkább csak az elvet mutatják be, nem a végleges dizájnt.)

drawing

A szabadalom szerint, az Apple kijelzőket, érzékelőket és napelemeket rakna a Smart Cover felületeire. Az egyik oldal arra szolgálna, hogy az iPadet monitoként használva, az asztalra fektetett Smart Cover felületét rajzolásra vagy jegyzetelésre használhassuk. Ezzel a megoldással sokkal kényelmesebben használhatnánk az Apple Pencilt, hiszen az asztalra tudunk támaszkodni, nem pedig a levegőben tartva kéne használni a kezünket.

writing

Az Apple tervei alapján csukott állapotban is lenne funkciója a Smart Covernek. Egyrészt a napelemek segítségével képes lenne tölteni az iPadet (vagy csak saját magát), másrészt meg is tudna jeleníteni információkat, mint például az időjárást, vagy egy-egy beérkező üzenetet, illetve akár a naptárunk eseményeit is, emellett akár a zenelejátszó vezérlésére is alkalmas lenne.

touch

Az okosabb Smart Cover az iPad Prókban nemrég bemutatkozó Smart Connectoron keresztül csatlakozna az iPadhez, ezen a csatlakozón keresztül kommunikálhatna egymással a két eszköz.

smart-connector column

Természetesen a most benyújtott szabadalom nem jelenti azt, hogy már a következő iPad bemutatása után meg is vásárolhatunk egy ilyen okos tokot, ez csak egy szabadalom az Apple által benyújtott több ezer közül. Az is lehet, hogy csak évek múlva valósul meg, és az is megtörténhet, hogy sosem lesz belőle semmi, vagy csak az ötletek egy részét építik be később egy Smart Coverbe.

Ha választanunk kéne, akkor elsőként a napelemeket kellene belepakolni a Smart Coverbe, ez talán viszonylag egyszerűen megvalósítható, és az ára sem lenne vészes. Nekem például napközben a konyhában pihen az iPadem, ahova be is süt a nap, így estére mindig teljesen feltöltött iPadet használhatnék.