cover-appstore-100

Így cselezd ki az App Store 100 MB-os limitjét

#TIPPEK
2016. 05. 02.

Az iOS-ben már régóta él egy korlátozás, miszerint a 100 MB-nál nagyobb alkalmazásokat csak Wi-fi kapcsolaton keresztül tudjuk letölteni. Rengeteg olyan szituáció képzelhető el, hogy a készülékünknek nem áll rendelkezésre egy Wi-fi hálózat se, és ezért az ekkora alkalmazásokat is mobilinterneten szeretnénk letölteni. Azt nem tudni, hogy bug vagy feature, de szerencsére rendelkezésre áll egy kiskapu, amivel kicselezhetjük ezt a korlátozást.

Onnan gondolom, hogy ez a tipp hasznos lehet, mivel személy szerint én rengetegszer ütköztem már abba a problémába, hogy egy-egy új alkalmazást letöltöttem volna út közben, de ilyenkor persze nem volt elérhető Wi-Fi hálózat a közelben. Ha több készülékről van szó, személyes hotspottal még megoldható a probléma, de persze ehhez kell az is, hogy a másik eszköz is rendelkezzen mobilinternettel. Ez viszont csak az esetek kis részében fordul elő.

mac_and_ios_hotspot

Létezik viszont egy biztosabb megoldás, ami egy eszköz esetében is működik. Ehhez keressük ki az App Store-ban a letölteni kívánt alkalmazást, és koppintsunk a Letöltésre, mint általában. Most meg fog jelenni egy hibaüzenet, miszerint az elem automatikusan letöltődik, ha Wi-fi hálózatot észlel a készülék. Ez eddig ugyebár teljesen normális, és itt jön a trükk. Ugye, ha mindent jól csináltunk, akkor most megjelent egy új ikon “Várakozás” felirattal. Most kapcsoljuk ki a készülékünket a megszokott módon. Lezáró gomb hosszas nyomása, majd csúsztassuk el a megjelenő csúszkát a kikapcsoláshoz. Most indítsuk újra a készülékünket, oldjuk fel a jelkódot, majd adjuk meg a PIN kódot (ha szükséges).

ps2

Ha most várunk egy kicsit, akkor azt tapasztaljuk, hogy az eddig várakozó alkalmazás szépen lassan elkezd letöltődni. Fontos, hogy továbbra sem kapcsolódtunk Wi-Fi hálózathoz, hanem a letöltés egy az egybe a mobil adatforgalmunkat fogja használni. Sokak számára ezt lekorlátozza a szolgáltató, tehát érdemes rá mindenképp odafigyelni. Azok viszont, akik nagy adatforgalmú díjcsomagot használnak, egyértelműen láthatják az előnyét a 4G-s alkalmazás letöltésnek.

ps1

Mint azt a bevezetőben is említettem, az nem teljesen tiszta, hogy bugról vagy tudatosan létrehozott kiskapuról van-e szó. Viszont, akik nagyon kevés mobilnettel rendelkeznek figyeljenek oda, hiszen egy várakozásra tett alkalmazás újraindításkor minden esetben elkezd majd letöltődni, majd települni. Ez pedig hamar elfogyaszthatja az egész havi adatforgalmunkat. Főleg, ha több gigás monstrumokat szeretnénk leszedni az App Store-ból.