cover_sw

Így inspirálta az Apple az új Star Wars rendezőjét

#HÍREK
2015. 05. 20.

Az Apple nem csak Kylo Ren teljesen új fénykardját inspirálta a Star Warsban. Micheal Kaplan – a Star Wars jelmeztervezője – a Vanity Fairnek adott interjúja során azt mondta, a rohamosztagosok jelmezének tervezése közben a legnagyobb ihletet az Apple-től kapta. 

Kaplan egyébként a Szárnyas fejvadász és a Harcosok klubja filmek jelmeztervezője is volt. Amikor a Star Wars 7 – Force Awakens jelmezek készítésére is felkérték, tudta, hogy a rohamosztagosok kinézetét teljesen újra és modernre kell formálnia. A film ugyanis a hatodik rész vége után játszódik, és az idő múlását a jelmezekkel is ki akarta fejezni a rendező, J. J. Abrams. Az új fehér jelmezekkel viszont tökéletesen elégedett volt, amiről a jelmeztervező azt nyilatkozta, hogy az Apple inspirálta a készítés során.

A jelenlegi divat változása, talán csak tudat alatt befolyásolt a jelmezek készítésekor. A rohamosztagos jelmez esetében viszont, sokkal egyszerűbben gondolkodtam,és a kérdés amit feltettem magamnak végig az volt: Mit csinálna az Apple? J. J. Abrams ugyanis egyformára akarta formálni az összes rohamosztagos kinézetét, de ugyanakkor azt is elszerette volna érni, hogy az emberek lázba jöjjenek, ha meglátják az új dizájnjt.

Abrams korábban már nyilatkozott arról, hogy az új fénykardok kinézetét nagyban befolyásolta Jony Ive. Ive a New York Times újságíróinak azt mondta, hogy azt tanácsolta a rendezőnek, hogy úgy lehetnek az új fénykardok érdekesebbek, ha kicsit leharcoltabbak lennének. Szerinte az hozná meg a sikert, ha egyszerűbb, primitívebb, sokkal inkább analóg és picivel baljóslatúbb fénykardokat láthatnánk a filmekben.

epvii_stormtrooper_by_darthtemoc-d7vh2o1

Annak ellenére, hogy a rohamosztagosok jelmeze modern és új dizájnt kapott, Kaplan szeretett volna valamit a régi trilógiából átörökíteni. Éppen ezért, Han és Leia jelmezét úgy tervezte meg, hogy hűek legyenek az eredeti trilógiához. Természetesen nem csak ez a két jelmez fog visszaköszönni a filmből, a rendező ugyanis azt ígérte, hogy rengeteg ismerős helyszín, szereplő fog feltűnni a filmben. Sőt, a képi elemek is nagyon ismerősek lesznek, mivel az új technológia mellett szeretné az eddigi filmek régi hangulatát is visszaidézni.

vittorio-silini-stormtroopers