Facebook Messenger kosárlabda

Így játszhatsz a Messenger rejtett kosárlabdajátékával

#HÍREK
2016. 03. 18.
Jelenleg is zajlik az Egyesült Államokban az egyetemi kosárlabdacsapatok idei bajnoksága, melyet March Madness néven közvetítenek a helyi tévétársaságok. Ebből az alkalomból a Facebook újabb minijátékot rejtett el a Messenger appban.

Nem ez az első eset, hogy minijáték került a 800 millió felhasználóval rendelkező üzenetküldő alkalmazásba: február elején érkezett meg egy sakkjáték, melyet az üzenetmezőbe írt @fbchess play paranccsal lehet elérni. A mostani kosárlabdajáték szerencsére ennél egy kicsit felhasználóbarátabb, vagyis nem parancsokat kell bepötyögnünk a telefonunkon – előbb azonban frissíteni kell a legújabb, 62.0-ás verzióra. A játék böngészőből nem működik, csak a Messenger appból.

A játék indításához küldjünk egy ismerősünknek (vagy egy csoportos beszélgetésbe) egy kosárlabda emojit. Ha erre rákoppintunk, már indulhat is a játék. A kezelőfelület meglehetősen letisztult, a Verge újságírója, Rich McCormick így fogalmazta meg az élményt:

Bökj a labdára, és máris egy olyan csodálatos világba kerülsz a beszélgetésből, ahol nincsenek gyerekfotók, párkapcsolati drámák, Candy Crush-meghívók – csak egy fehér háttér, egy kosárlabda és egy gyűrű.

Facebook Messenger kosárlabda

A feladat – ki hitte volna –: dobjunk kosarat. Ehhez az ujjunk húzásával kell a labdát a gyűrűbe juttatnunk, ami elsőre egyszerűen hangzik, de annyira nem az. Lehet, hogy csak én vagyok béna, de 10 pontnál többet még nem sikerült elérnem, ugyanis a labda néha mintha véletlenszerűen csavarodna, vagy egész más irányba indul el, mint amerre az ujjamat húzom. 10 pontig egyébként csak a kosárlabda helyzete változik, 10 pont fölött elkezd mozogni a palánk is, 20 pont fölött pedig igencsak felgyorsulnak az események.

Ha betalálunk, akkor mindenféle emojival jutalmaz a játék: mosolygós fejjel, feltartott kézzel, felemelt hüvelykujjal, befeszített bicepsszel, stb. Ehhez hasonlóan, ha esetleg mellémenne a labda, akkor pedig síró, szomorú emojikkal találkozhatunk. A cél tehát hogy zsinórban minél többször beletaláljunk a gyűrűbe. A játékot többen is játszhatjuk, persze nem egyszerre, csupán arra kell gondolni, hogy az elért pontszámot látjuk az adott beszélgetésben amiből a játékot indítottuk, játék közben pedig folyamatosan látszik a csúcstartó a jobb felső sarokban.

Forrás: The Verge.