iMagazin_03

Így készült az iMagazin

#HÍREK
2014. 05. 19.
Nagyon jó kis design összefoglalót kaptunk az OANDER főhadiszállásáról – ugyebár az OANDER csapata készítette az iMagazin.hu-t –, arra gondoltam megosztom veletek is, mert biztosan sokakat érdekel, hogyan készül egy-egy weboldal.

Természetesen a mai internetezési szokásoknak megfelelően az egyik elsődleges szempont volt a mobil illetve a tablet megjelenés. Az indulás óta összegyűjtött nézettségi statisztikákból egyébként már most is jól látjuk, hogy főleg az esti órákban már többen nézitek okos-telefonról és táblagépekről az oldalt, mint asztali gépekről vagy laptopokról. Ide klikkelve megnézhetitek az iMagazin legfontosabb tervezési szempontjait, vagy a lenti képre kattintva is teljes egészében láthatjátok ezt a kis grafikai prezentációt a Behance bemutató oldalán.

infograp1

Van még egy fontos dolog amit talán nem mindenki tud – főleg azoknak lehet újdonság akik nem Safari böngészővel látogatják az oldalt – ez pedig a Push értesítések. Ha szeretnél OS X alatt értesítéseket kapni a legfrissebb iMagazin hírekről, akkor nem kell mást tenned, mint Safariban megnyitni az iMagazin.hu-t, és a felugró kis ablakban engedélyezni az értesítések küldését. Ha ezt megtetted, jobb oldalt egy kis értesítés jelenik majd meg amint új cikk érkezik az oldalra. Természetesen a Push értesítésítések nemcsak az iMagazinnal kapcsolatban hasznosak, sok más külföldi oldal is használja ezt a fajta értesítési rendszert, már csak ezért is megéri Safarit használni. (meg egyébként is a Safari a világ leggyorsabb böngészője :) )

Screen Shot 2014-05-16 at 12.53.45

PS: Én például már egyáltalán nem használok RSS olvasót, kizárólag a beérkező Push Notification-ök alapján olvasom a híreket.