cover_appleearth

Így ünnepelte az Apple a Föld napját

#HÍREK
2015. 04. 23.

Mint az valószínűleg sokan tudják, tegnap (04. 22.) volt a Föld napja. Az Apple, mivel különösen ügyelnek a környezetvédelemre, több különféle megmozdulással próbálta felhívni a figyelmet a kezdeményezésre. Az egész projekt lényege az volt, hogy minél több emberrel ismertessék meg, miért fontos a környezettudatosság, illetve azt, hogyan kell környezetbarát életmódot folytatni.

Arról már irtunk korábban, hogy a cég egy videóban próbálta megmutatni az embereknek, mit tesz az Apple azért, hogy a lehető legkevesebb energiával tudja üzemeltetni irodáit és egyéb létesítményeit. Az éves környezetvédelmi jelentésről bővebben itt olvashattok, illetve a feliratozott videót is megtekinthetitek. Az energiatakarékos üzemelésre való törekvés annyira sikeres, hogy az Apple az 50 „legzöldebb” cég között szerepel egy felmérés szerint, amelyben 36 000 férfi és nő vett részt az USA-ban.

A Föld napja alkalmából az Apple Store-okon az alma logó levelét szokás szerint zöldre változtatták, ezzel is felhívva a járókelők figyelmét, ami egyébként sikerült is, hiszen az összes lényeges közösségi szolgáltatáson keringtek képek a témában. Az Apple-logó színét egyébként évente csak két alkalommal változtatják meg az eredeti fehérről: egyszer a Föld napja alkalmából zöldre a levelét, egyszer pedig az AIDS világnapján vörösre az egész logót. A munkaruházat színén is változtatnak ilyenkor, az ott dolgozók ugyanis a jól ismert kék uniformis helyett ezen a napon zöldet hordanak.

Earth-Day-App-Store

Egy másik lépése a cégnek, hogy az App Store-ban külön szekciót hozott létre a Föld napja alkalmából. Ebbe a gyűjteménybe olyan alkalmazásokat, filmeket, könyveket, egyetemi kurzusokat és újságokat szedtek össze, amelyek arra hivatottak, hogy felhívják a környezetvédelemre az ember figyelmét, illetve segítsenek az abban, hogy környezettudatosan éljünk.

insta

A Föld napja szenzációja viszont még hátra van! Cupertinóban az Apple egy rendezvénnyel próbálta felnyitni a munkatársak szemét, és ez valószínűleg sikerült is a cég vezérigazgatójának, habár nem biztos, hogy így szerette volna. A rendezvényen ugyanis fellépett Pharrell Williams is, és a koncertet többek között Tim Cook is, nos, nagyon élvezte a tipikus „apatánccal”. Erről videó is készült az Instagramra, amit sajnos a cikk megjelenése előtt már eltávolítottak, de mi megőriztük az utókornak. Íme:

A videón látható, hogy Tim Cook mellett Phil Schiller és Eddy Cue sem szégyellősek, ha táncról van szó. Annyi bizonyos, hogy az Apple mindent elkövet, hogy környezettudatosak legyünk, szóval ha mást nem, érdemes az App Store-ban körülnézni, hogy mit is tehetünk mi az egyetlen Földünkért.