gorilla_glass_testing_cover

Ilyen lehet a következő iPhone strapabíró üvege

#HÍREK
2014. 11. 21.

Az Apple készülékeknél használt üvegek beszállítója, a Corning bemutatta a Gorilla Glass új generációját, ami az eddigieknél még ellenállóbb lesz a külső behatásokkal szemben. Vajon ilyen bevonatú lesz a következő iPhone széria kijelzője?

Az Apple ugyan gyakran nem nevezi meg egyes felhasznált komponenseinek pontos típusát, azt viszont a hivatalos Steve Jobs önéletrajzból és az Apple munkahelyteremtéssel kapcsolatos oldaláról is lehet tudni, hogy az iOS készülékek jelentős része a Corning cég speciálisan edzett üvegeit viselik kijelzőjükön.

A Corning Gorilla Glass nevű üvegbevonatairól nevezetes, amit kifejezetten mobiltelefonokhoz fejlesztenek annak érdekében, hogy a lehető legellenállóbb bevonatot biztosítsák egy esetleges leejtés vagy surlódás esetén. Ennek a termékcsaládnak mutatták be most a legújabb, negyedik generációját, ami elődeihez képest leginkább a véletlen leejtésekkel szemben mutat fokozott ellenállást.

A gyártó állítása szerint az új Gorilla Glass üveg az esetek 80%-ában fogja sérülés nélkül megúszni, ha leejtjük telefonunkat a járdára, amihez hasonló incidenseket szerintük a vetélytársak jelenlegi termékei szinte kivétel nélkül mindig töréssel vagy repedéssel zárnak.

Ugyan hivatalosan nem megerősített az információ, mi szerint az iPhone 6 és 6 Plus kijelzőjének védelméről is a Gorilla Glass technológia gondoskodik, annyit azonban a Corning munkatársai elmondtak a sajtó megkeresésére, hogy továbbra is az Apple beszállítóinak listáját gyarapítják.

Az új iPhone-ok megjelenése előtt felröppent ugyan a pletyka, hogy az Apple egyedülálló módon zafírüveget fog használni a telefonok kijelzőjén, ez azonban nem bizonyult igaznak. Ráadásul azóta az is kiderült, hogy a GT Advanced, az Apple zafír beszállítója komoly anyagi és technológiai problémákkal küzd, így egyáltalán nem kizárt, hogy a zafír üveggel borított iPhone-okra még több, mint egy generációt kell várnunk.

Természetesen a Corning álláspontja az, hogy nem is érdemes lecserélni a Gorilla Glass technológiát zafírüvegre, mert az jelenleg sokkal drágább, nehezebb, és kevésbé környezetbarát. Ennek ellenére érdemes figyelni a rivális technológiák fejlődését, mert ha sikerül tartani az elmúlt néhány év tempóját, hamarosan olyan strapabíró telefonjaink lehetnek, amit a jó öreg 3310-es Nokiák is megirigyelhetnek.