Kyocera Hydro – nemsokára zafír kijelzővel?

Ilyen lehet a Kyocera zafír kijelzője (videó)

#HÍREK
2014. 07. 18.
Amióta felröppentek az első hírek arról, hogy az iPhone 6-ban esetleg zafír fogja borítani a nagyobb méretű érintőkijelzőt, rengetegen foglalkoznak a zafírüveg ellenállóképességével és egyéb tulajdonságaival.

Jelent meg videó arról, hogy mennyire jól fogja bírni az iPhone 6 állítólagos zafír előlapja, de újra előkerült egy másik felvétel is, amin még korábban azt bizonygatta a Gorilla Glasst gyártó Corning, hogy az ő üvegük bizony sokkal ellenállóbb mint a zafír. Most a Kyocera szállt be a buliba.

Egy hete szivárgott ki tőlük egy videó, amiben azt mutatják meg, hogy a jövőben megjelenő okostelefonjaikban a kijelző előtti zafír mennyire ellenálló lesz a karcolásokkal és az ütésekkel szemben. Most pedig hivatalosan is bejelentették, hogy dolgoznak egy olyan készüléken, amiben használni fogják az anyagot.

A hivatalos teaser videóban egy kicsit meglovagolják az iPhone 6-pletykák keltette hullámokat, majd kijelentik, hogy ők bizony már 41 éve dolgoznak ezzel az anyaggal, egyedüliként a mobiltelefonokat gyártó cégek között. A Sapphire Shield névre keresztelt megoldás a Kyocera jövőbeni masszív okostelefonjaiban jelenhet meg. A cégnek egyébként ez a különlegessége, mindenféle víznek és ütésnek ellenálló androidos telefonokat árulnak. Piaci részesedésük nem kimutatható az Apple, Samsung, LG és a többiek mellett, de ebben a témakörben nem is ez a lényeg. Nézzük először a hivatalos videót:

Majd nézzük meg azt is, ahol karcolják és ütik a zafírüveget, és végre egy súlyt ráerősítve le is ejtik azt, sima felületre és egy kavicsra is. Mondanom sem kell, a másik üveg rendesen összetörik, bár a Kyocera csak annyit mond, ez egy ütésálló üveg, úgyhogy nem derül ki, hogy Gorilla Glassról beszélünk-e:

Forrás: MacRumors. Borítókép: Phandroid.