Apple Watch 2 koncepció

Ilyen lesz az Apple Watch 2?

#HÍREK
2015. 12. 14.
Nem nagyon szoktunk foglalkozni koncepciótervekkel, de most kivételt teszünk, egy egészen jó kis Apple Watch terv kedvéért. Megnézzük azt is, hogy mennyire reálisak ezek a tervek.

Bár az Apple Watch még nem kapható Magyarországon, és a második generáció megjelenése is odébb van még, az alábbi koncepció alapján érdemes kicsit elmerengeni, hogy mire is számíthatunk az Apple Watch 2-ben.

Eric Huismann gondolt egy nagyot, és elképzelte milyen fejlődést hozhat az Apple Watch 2.

A dizájner szerint az egyik legfontosabb újítás a beépített kamera lesz, és a kijelző mérete is megnő majd. Szerintünk egyik sem valószínű. Bár a Facetime kamera logikusnak tűnhet, két gond is van ezzel kapcsolatban. Egyrészt ha kényelmesen szeretnénk tartani az órát, elég béna lesz a kamera nézőpontja, másrészt a videóhívás elég számításigényes feladat, ami biztosan percek alatt is jelentősen merítené az Apple Watch aksiját. Arról nem is beszélve, hogy a legtöbben nem sűrűn használják a Facetime videóhívásokat, emiatt nem sok értelme lenne ezzel vesződnie az Apple-nek.

Camera-and-Design-ENG

Ahogy a borító, és az alábbi képen is jól látszik, a terveken, jócskán vékonyabb házat álmodott meg a tervező. Akár még meg is történhet, hogy az új Apple Watch jelentősen vékonyabb lesz, hiszen Jony Ive az utóbbi időkben minden terméknél a vékonyítást helyezte előtérbe. Egyébként nem is néznek ki rosszul ezek a tervek, személy szerint nekem tetszik a kicsit vékonyabb ház.  A kijelző viszont biztosan nem lesz ennyire széles, nem is néz ki jól ilyen aránytalanul elosztva az óra tokjában. Eric szerint új anyagok is jöhetnek, mint például a platina.

Materials-ENG-1

Eric terveiben a szíjak csatjai is kiegészülnének egy új szenzorral, mely még pontosabban mérhetné a pulzust, és a testhőmérsékletünket. Mint tudjuk a szíjak csatlakozásánál most is van egy diagnosztikai port, amit akár a szenzor csatlakozására is használhatnának, szerintünk azonban mégsem valószínű ilyesmi, inkább az órában lévő szenzorokat fogják továbbfejleszteni.

Sensor-ENG

A koncepció szerint új méret is érkezne, mégpedig egy 45mm-es modell. Erre sem sok esélyt látunk egyébként, mert a legtöbben már most is azt mondják az Apple Watch-ra, hogy túl nagy. (Pedig nem.) Persze ahogy az okostelefonoknál is elindult a világ a nagyobb=jobb irányba, nem kizárt, hogy a jövőben érkezik majd egy nagyobb méretű Apple Watch is.

Size-ENG

Bár a fenti tervek érdekesek, nem valószínű, hogy túl közel vannak a realitásokhoz.

Ha tippelnem kellene, azt jósolnám, hogy csak egy egészen egyszerű frissítésre számíthatunk. Mondhatni egy Apple Watch S modellre. Picit gyorsabb, picit okosabb, pár új óraszíj, és persze új szoftveres frissítést prognosztizálok tavaszra.

Ahogy az iPhone vagy az iPad esetében is, valószínű, hogy az Apple Watch-nál is csak kis lépésekben halad előre az Apple, és majd minden második generáció esik át jelentősebb fejlődésen. Ebben persze az is benne van, hogy a korábbi modellek vásárlóit nem lehet évente letörni azzal, hogy egy-egy modellfrissítéssel totálisan elavultá teszik a készülékeiket. Ezt egyébként elég jól csinálja az Apple az iPhone esetében is, gyanítható, hogy az következő Apple Watch is csak kisebb ráncfelvarrást kap, és majd csak a 2017-ben érkező modellben lesznek komolyabb újítások.