mbpcoveroled

Ilyen lesz az OLED kijelzős MacBook Pro? Instant Get!

#HÍREK
2016. 06. 10.
Hogy lesz-e új MacBook Pro OLED kijelzővel a billentyűzet felett már nem kérdés, igazából csak azt nem tudjuk, hogy pontosan mire lesz jó. Martin Hayek dizájner most megmutatja, hogy miért kell ez nekünk.

Az utóbbi hetekben egymást érték a hírek egy teljesen megújuló MacBook Próról. Ming Chi Kuo elemző szerint, minden idők legnagyobb MacBook Pro frissítése érkezhet, és a nemrég kiszivárgott fotók alapján már azt is tudhatjuk, hogy az új MacBook Prókba egy vékony csíkban OLED kijelző kerül a funkciógombok helyére.

Noha jó ideje hanyagolják, a MacBook-vonal lesz a legfényesebb pontja az Apple 2016-os bejelentéseinek. Ez különösen igaz a két új MacBook Pro modellre, melyek 2016 negyedik negyedévében jelennek meg. Vékonyabb és könnyebb kialakítást, Touch ID-t, OLED érintőfelületet (a fizikai funkciógombok helyén, a billentyűzet fölött) és Thunderbolt 3 kompatibilis USB-C portokat kapnak.

Martin Hayek, aki korábban is már viszonylag pontosan jósolta meg, hogy egy-egy még nem létező Apple termék hogyan néz majd ki mikor bemutatják. Most egy csomó koncepcióképet készített, melyeken megnézhetjük, hogyan fest majd az új MacBook Pro OLED csíkja a billentyűzet felett.

Amint megláttuk a képeket azt éreztük, hogy ez a gép Instant Get lesz, ha tényleg hasonló funkciókkal ruházzák fel az OLED csíkot. Az Apple lehetőségei sokkal jobbak mintha Windowson kellene ezt megvalósítani, hiszen az Apple tervezi a hardvereit is az operációs rendszere mellé. Ennek köszönhetően, könnyedén megvalósíthat bármilyen együttműködést egy második OLED kijelző és az OS X közt.

Nagyon kíváncsiak vagyunk, hogy mire használhatjuk majd a funkció billentyűk helyén lévő érintőkijelzőt, hiszen a lehetőségek végtelenek. A legjobban egy kontextus függő kijelzőnek örülnék, amin mondjuk az épp aktív alkalmazás leggyakrabban használt funkciót érnénk el. Például Photoshop esetén a Save as for Web parancshoz nem kéne CMD ALT SHIFT S kombót nyomnunk pók módjára, elég lenne az OLED kijelzőn megnyomni egyetlen virtuális billentyűt.

Alig várjuk, hogy végre láthassuk mit talált ki az Apple, addig is jöjjenek Martin Hayek képei.