apple_boogie_cover

Induljon a mai buli igazi Apple-slágerekkel

#HÍREK
2014. 12. 31.

Az Apple múltbéli cikis húzásai közül az egyik legviccesebb az a 80-as évekbeli válogatáskazetta, amin ismert dalok szövegeit írták át, ezzel igazi Apple-himnuszokat alkotva. Ismerjétek meg a The Apple Boogie-t.

A The Apple Boogie hangkazettát az Apple dolgozói vihették haza egy 1987-es értékesítői konferenciáról. Nem a nagyközönségnek szánták tehát, ami valamelyest enyhíti a dolog kínosságát, de a humorából egy szemernyit sem vesz el. Apple_boogie_tape Ezen az albumon összesen 8 zeneszámot találunk, amelyek szövegei rendre az Apple-t éltetik, ami kifejezetten passzol a klasszikus 80-as évekbeli szintetizátor zenéhez.

Mi vagyunk az Apple,

Mutatjuk az utat,

Mi vagyunk az Apple,

És jobbá tesszük az életet ma

Nem mondom, hogy egy nekifutásra végighallgatnám ezeket a gyöngyszemeket, de néhány szerzemény kifejezetten alkalmas arra, hogy bepörgessen egy ma esti szilveszteri bulit.

Tartsd a szemed a horizonton,

Abból lesznek az álmok,

Mi merünk merni

Ha DJ lennék, én biztosan az Apple II Forever című opusszal kezdeném a szilveszteri szettet, ami a rövid melankólikus bevezetés után végig rendkívül dinamikus és jól táncolható.

Apple II mindörökké és tovább,

Elhozza neked a szivárványt

Lassúzáshoz tökéletes a Ripples, aminek talán mind közül a legepikusabb a szövege:

Ó, Apple,

nézz körbe újra,

Változz tovább,

változtass tovább

Hajnali 2-3 magasságában tenném fel a Blue Busters-t, ami természetesen a Szellemirtók főcimdalának mesterire sikerült átdolgozása.

Valami furcsa

Bebüdösíti az asztalod

Kit hívhatsz ilyenkor?

Blue Busters!

Én most csak ezt a néhány dalt emelném ki a válogatás albumról, de vannak még további megdöbbentő szerzemények. Aki úgy érzi, hogy jobban meg szeretné ismerni ezt a zenetörténelmi klasszikust, szerencsére könnyen megteheti: a cikk forrásaként is szolgáló The Next Web bejegyzésben megtalálja a teljes lemezt. Egyébként a hanganyag elég sokáig megvásárolható volt egy gyűjtői webshopban is, mára azonban érthető sikere miatt elfogytak az eladásra kínált példányok. Ha valaki tényleg elég bátor ahhoz, hogy bepróbálkozzon velük az esti buliban, mindenképpen írja meg, mekkora sikert aratott!