Hipstamatic

Ingyenes a Hipstamatic, a Doodle Jump a hét alkalmazása

#HÍREK
2015. 09. 25.
Péntek = App of the Week, vagyis ilyenkor tűnik fel a hét ingyenes alkalmazása az App Store-ban. Ez most a Doodle Jump SpongeBob SquarePants lett, vagyis a már klasszikusnak számító platformjáték tematizált változata. Nem hangzik túl izgalmasan? Mutatunk mást is.

Az eredeti Doodle Jump még 2009-ben jelent meg, és egy aranyos, kézzel rajzolt grafikával rendelkező platformjáték volt, ami az addiktív játékmenet miatt gyorsan nagy népszerűségre tett szert. Mivel a népszerűségtől általában vérszemet szokás kapni, és dollárjelek jelennek meg az ember szeme előtt, ezért természetesen később több változat is megjelent belőle. Ilyen a Nickelodeon-féle Spongyabob témára épülő verzió is, ami most a hét alkalmazásaként 2 euró helyett ingyenesen letölthető.

A lényeg maradt a régi, de nézzük meg gyorsan miből is áll a játék, hátha esetleg valaki nem találkozott még az eredeti változattal. Adott a karakterünk, aki ebben az esetben Spongyabobbőrbe bújt. Vele kell egyre magasabbra eljutnunk, a telefon döntögetésével mozoghatunk jobbra és balra, koppintással pedig lőhetünk. Ezzel nagyjából össze is foglaltuk a Doodle Jumpot, ebben az esetben azonban az egyszerűségben rejlik a nagyszerűség.

Dodle Jump SpongeBob SquarePants

A Spongyabob-változatban négy vízalatti világot fedezhetünk fel, valamit kapunk öt végtelenített módot, amikor csak a türelmünk és az ügyességünk szab határt annak, hogy meddig juthatunk el. Természetesen vannak újfajta powerupok és platformok is, ha például Patrik hasáról rugaszkodunk neki, akkor sokkal nagyobbat ugrunk. Szokás szerint gyűjtögethetünk achievmenteket, és a játék a hűségünket is díjazza amennyiben minden nap elindítjuk.

• Doodle Jump SpongeBob SquarePants letöltése az App Store-ból (akciós, ingyenes, IAP)

Ha sosem volt a kedvenced a Doodle Jump, akkor sincs probléma, ugyanis ma egy másik klasszikus is ingyenes lett: az Instagramot a négyzet alakú filterezett fotók készítésében megelőző Hipstamatic, igaz ez nem az App of the Week promóció keretein belül, hanem az iPhone 6s-támogatás illetve egy jelentős frissítés apropóján.

Érdekes kérdés, hogy miért tűnt el annyira a süllyesztőben a Hipstamatic a kezdeti fellendülés után. A most megjelent 300-as verzió egyébként az iPhone 6s-sel érkező 3D Touch funkciókat is támogatja, például bélyegkép nézetben gyengébb nyomással egy előnézethez jutunk, erősebb nyomással pedig a szerkesztési módba.

Hipstamatic

Jelentős újítás, hogy a korábbi retro-életérzést sugárzó eddigi kezelőfelület (választunk egy virtuális objektívet, virtuális filmet, és egy rossz minőségű keresőn keresztül elkészítjük a képet) mellé érkezett egy „Pro” mód is, ami olyan, mint bármelyik másik kameraalkalmazás: fókuszt, expozíciót, fehéregyensúlyt, ISO-t és záridőt állíthatunk, valamint utólag szerkeszthetjük a képet megfelelő retro-hatás elérése érdekében. Sőt, az Instagram történelmi léptékű fejlesztése után itt is vége a négyzetes képkivágásnak, vagyis hagyományos képarányok közül is választhatunk. A megújult Hipstamatic korlátozott ideig ingyenesen tölthető le az App Store-ból. Az elkészült képeket többek között Instagramon is megoszthatjuk.

• Hipstamatic letöltése az App Store-ból (akciós, ingyenes, IAP)