COVER-TOUCID

iOS 8.3 Touch ID hiba? Itt a megoldás!

#TIPPEK
2015. 04. 10.

Néhányan írtátok, hogy az iOS frissítése óta nem működik a Touch ID, sem az iTunes, sem az AppStore alkalmazásban a vásárlások megerősítéséhez. Én bármennyire próbáltam nem sikerült előidéznem a hibát, de úgy tűnik, hogy aki érintett a problémában, annak is van megoldás, ami szerencsére még csak nem is bonyolult.

Kezdésként menjünk be a Beállításokba, azon belül is a Touch ID és jelkód menübe. Itt adjuk meg a jelkódunkat vagy a jelszavunkat. Miután beléptünk a menübe, kapcsoljuk ki a Touch ID használatát az  iTuneshoz és AppStore-hoz.

Ha ezzel megvagyunk akkor jöhet egy hard reset. Ezzel a művelettel az ember tulajdonképpen újraindítja a készülékét. Ehhez nem kell mást tennünk, mint legalább 10 másodpercig lenyomva tartani egyszerre az Altatás/Ébresztés gombot és a Home gombot, amíg meg nem jelenik az Apple embléma. Pár másodperc múlva a készülékünk megint elindul és kéri a jelkódot illetve a jelszót.

hard_reset
Forrás: Apple.com

Adjuk meg a jelkódot illetve a jelszót, majd anélkül, hogy bármi mást megnyitnánk, navigáljunk el a Beállítások, Touch ID és jelkód menübe. Itt ismét adjuk meg a jelkódot és lépjünk be a menübe. Itt engedélyezzük a Touch ID használatát az  iTuneshoz és AppStore-hoz. A most megjelenő üzenetben adjuk meg a jelszavunkat, amit a Store-ban használunk.

Egy kis szerencsével ezek után már gond nélkül képesek leszünk az alkalmazásokat az ujjlenyomatunkkal letölteni, anélkül, hogy jelszót kelljen megadni. Azt egyébként vegyétek figyelembe, hogy alkalmazáson belüli használatkor első indításnál még meg kell majd adni a jelszót, hiszen a készülék újraindult a frissítéskor és most is. Tehát például aki a 1Password alkalmazást először fogja elindítani a frissítés óta, annak meg kell adni a mester jelszavát mindenképpen, mielőtt a Touch ID-t használni tudná.

Remélem tényleg sikerült megoldani nektek is ezzel a problémát, és nem kell a következő kisebb frissítést tűkön ülve várnotok, hanem élvezitek azt a gyorsaságot, biztonságot és kényelmet, amit az iOS 8.3 hozott el.