iOS 8 iMessage gyors törlés

iOS 8 gyorstipp: Képek gyors törlése üzenetekből

#TIPPEK
2014. 10. 07.
Az iOS 8-ban jelentősen átalakult az iMessage alkalmazás és az üzenetek kezelése. Mostantól végre egy felületen láthatjuk például az összes képet és csatolt fájlt egy üzenetszálon belül, ami rendkívül hasznos lehet bizonyos esetekben. Például ha helytakarékosságból, vagy egyéb okokból szeretnénk megszabadulni ezektől a képektől.

Szeretek megtartani minden üzenetet a telefonomon, ki tudja mikor jöhet jól valami. Nekem 2 GB körül mozog a telefonomon tárolt üzenetek mennyisége. Ez elég durva szám, persze találkoztam már olyannal is, akinek ennél sokkal többet foglalnak a telefonján az iMessage-ek. Mi van akkor ha nem akarjuk törölni az üzeneteket, de mondjuk szeretnénk felszabadítani pár(száz) MB helyet? Érdemes a képeket és csatolt fájlokat törölni, hiszen nem maguk a szövegek foglalják az értékes gigabyte-okat.

Eddig ugye ezt viszonylag nehézkesen tudtuk megoldani. Egyfelől az egész szálat törölhettük egyben, de a fent említett okokból ez nekem nem volt praktikus (szeretek minden üzenetet megtartani, 2008 óta megvan az összes SMS-em és iMessage-em). A másik megoldás az volt, hogy görgethettünk visszafelé a végtelenségig és egyesével törölgethettük mondjuk a képeket és egyéb fájlokat. De ennek az iOS 8 érkezésével vége! Pár egyszerű lépéssel pillanatok alatt rengeteg csatolmányt törölhetünk:

1. Nyisd meg az Üzenetek (Messages) alkalmazást iOS 8-at futtató iPhone vagy iPad készülékeden.

2. Koppints arra a beszélgetésre, amiből szeretnél képeket, egyéb csatolmányokat törölni.

3. Válaszd ki a jobb-felső sarokban található Részletek (Details) menüpontot.

4. Görgess le az így megnyíló menüben a lentebb található képekhez és egyéb csatolt fájlokhoz. Tartsd lenyomva az ujjad az egyik képen.

5. A felugró menüből válaszd ki a Részletek… (More…) menüpontot.

6. Koppintással jelöld ki a törölni kívánt képeket. A kijelölést a képek jobb alsó sarkában látható kis kék pipa jelzi. Ha megvagy, nyomd meg a jobb alsó sarokban található Kuka gombot. A felugró ablakban erősítsd meg a törlést.

iOS 8 képek gyors törlése üzenetekből

 

Ilyen egyszerű! Mostantól sokkal gyorsabban tudsz sok képet törölni egy beszélgetésből. Másra is jó lehet ez a megoldás, ugyanis az alsó sávban a kukával ellentétes oldalon egy mentés gombot találhatsz, így ha a fotóid közé akarod tenni a fogadott képeket, akkor ezt is könnyedén megteheted.

Neked mennyi helyet foglalnak az üzenetek az iPhone-odon?

Forrás: iMore. Borítókép: Apple.