gears2

iOS támogatást fog kapni a Samsung Gear S2 okosóra

#HÍREK
2016. 01. 06.

Androidos okosórád van, és nem tudtad eddig használni az iPhone-oddal? Össze akarod békíteni az Apple-t és a Samsungot? Itt az alkalom, nem kell tovább várnod!

A CES-en tartott keynote-on Alanna Cotton, a Samsung alelnöke többek között azt is bejelentette, hogy a Gear S2 okosórája iOS támogatást fog kapni még az év során. A nyitás kézzelfogható a Samsung részéről, hiszen míg korábbi okosórái csak Samsung telefonnal működtek együtt, addig a Gear S2 már más Androidot futtató telefonnal is együttműködtek, és hamarosan az iPhone-nal is vidám párost alkothatnak. Pontos dátumot még nem árultak el, csak annyit, hogy valamikor még ebben az évben várható, valószínűleg egy kiegészítő alkalmazással. A Gear S2 a dél-koreai cég saját operációs rendszerét, a Tizent futtatja. A Tizen a Samsung kísérlete, hogy egy olyan ökoszisztémát hozzon létre, mint az Apple, ugyanis a jövőbeli terv az, hogy az összes Samsung eszközön, a mosogatógéptől az okosóráig, ez fusson. Érdekes lesz figyelni, hogy vajon le tudnak-e válni az Android platformról.

gear-s2_design_back-view

A hír azért is örvendetes, mert bár az Android Wear app megjelent iOS-re, csak a legeslegújabb Androidos okosórák képesek együttműködni az iPhone-nal. A kritérium: iPhone 5 vagy újabb készülék, iOS 8.2 vagy újabb operációs rendszerrel. A The Verge újságírója azt feltételezi, hogy iOS támogatás ide vagy oda, bizonyos funkciókat azért el fog veszteni a Gear S2, azaz a felhasználói élmény még mindig akkor lesz a legteljesebb, ha Samsung eszközzel használjuk. Februártól a Samsung Gear S2 okosóra két új változatban lesz elérhető 18 karátos rozéarany bevonattal és ezüstös hatású platina bevonattal.

gear-s2_kv

Csak gondoljunk bele, milyen pompásan fog illeszkedni a rozéarany iPhone 6s-hez ez a modell! De ha mégsem, úgy többféle cserélhető szíj közül választhatunk, ami leginkább megfelel az ízlésünknek.

Források: 9to5Mac, The Verge