united_iphone6_plus_cover

iPhone 6 Plus-t kapnak a United Airlines légiutas-kísérők

#HÍREK
2014. 12. 11.
A United Airlines légitársaság a mai napon bejelentette, hogy több mint 23 000 darab iPhone 6 Plus-t oszt szét a légiutas-kísérőknek, 2015 második felében. Persze nem azért, hogy Angry Birds-özzenek rajtuk.

Az iPhone 6 Plus készülékek képesek lesznek kezelni a legtöbb fedélzeti feladatot, mint például az étel-ital rendeléseket, és elérhetővé teszik az utaskísérők számára az emailek, a United.com, és a United Airlines intranetes hálózatának az elérését, ezen kívül a különböző procedúrák és kézikönyvek használatát a készülékeken.

Sam Risoli, a United Airlines alelnöke a következőket mondta el ezzel kapcsolatban:

Izgatottak vagyunk, hogy beruházhatunk egy ilyen fejlesztésre a légiutas-kisérőink számára. Az iPhone 6 Plus lehetővé teszi, hogy még magasabb szintre emeljük a repülés közbeni szolgáltatásainkat, egyetlen érintéssel elérhetővé téve a munkához szükséges fontos információkat, ezáltal biztosítva, hogy jobb szolgáltatást biztosítsunk ügyfeleinknek.

A légiutas-kísérők számára az iPhone 6 Plus lecseréli a biztonsági útmutatókat elektronikus formátumra, ezen kívül lehetővé teszi a valós idejű jelentések elküldését a repülőgép kabinjában szükséges szervizelési igényekről illetve az esetleges felmerülő problémákról. A United Airlines ezzel egy időben megkezdi az ügyfélközpontú alkalmazások fejlesztését is.

A United Airlines korábban is szeretett úttörőként bevezetni új technológiákat. Ők voltak például az egyik első légitársaság, akik a pilótafülkében addig használt nehéz papír alapú repülési útmutatókat, és az ugyancsak papírból készült vaskos repülőgép útmutatókat lecserélték iPadekre. Ez még 2011-ben történt, akkor 11 000 iPadet osztottak szét a United és a Continental pilótái közt, ezzel pedig repülőgépenként 17 kilogramm súlyt spóroltak meg. Ezzel egyébként 1900 fát mentenek meg a kivágástól, és több mint 1,2 millió liter üzemanyagot spórolnak meg évente.

ua-flightdeck4_1

Forrás: Macrumors