Apple karácsonyi reklám 2016

Itt a legfrissebb karácsonyi Apple reklám

#HÍREK
2016. 11. 22.

„Tárd ki a szíved mindenki felé” – ez az Apple idei karácsonyi mottója. Benne a Szörnyeteggel, egy iPhone 7-tel és egy tömeg melegszívű emberrel.

Megérzésem szerint két film jól bevált eszközeit sikerült az Apple-nek elsütnie idei „holiday special” reklámjában. Egyrészről ott van a Szörnyeteg, akit a klasszikus 1974-es Az ifjú Frankenstein című filmből ismerhetünk. Aki nem látta volna: a főszerepben az ifjú tudós áll, aki megalkot egy lényt, akit senki se ért, így senki se szereti. Rémisztő, rideg alak ez a teremtmény, akitől mindenki irtózik. Az eredeti filmben őt egyébként Peter Boyle játszotta.

Ebben a reklámban hasonló szerepet ölt magára Brad Garett, akivel együtt játszott Boyle a Szeretünk, Raymondban is. A videót egy kicsit tovább boncolgatva, valamiért nekem egyből a sokak által talán jobban ismert és a kereskedelmi csatornák karácsonyi programjából kihagyhatatlan Grincs jutott eszembe.

Két hasonló szörnyeteg vagy legalábbis annak látszó karakter, akiket a karácsony szelleme közelebb hoz a közösséghez. Az idei reklámban azonban egy valami nagyon feltűnő: egyedül az iPhone került bele.

Mondjuk elég para, ahogy az összefércelt Teremtmény, miután elkészítette a hangfelvételt, a fejében két izzóval lebotorkál a hegyről. Természetesen kellett egy kislány, aki gyermeki őszinteségével a helyes irányba tereli a dolgokat, majd a befejező sor:

Az ünnepekkor semmi sem helyettesíti, az édes otthont.

– angolul ez egy kicsit frappánsabb persze.

Személyes kedvencem a 2013-as reklám, ahol a srác egy iPhone 5S segítségével örökíti meg a felejthetetlen ünnepi pillanatokat. Majd összevágja iMovie-val és karácsony reggelén meglepetés ajándék gyanánt kilövi Apple TV segítségével, hogy mindenki láthassa. Tényleg egy megható karácsonyi hangulatot volt képes akkor az Apple megidézni. Az idei véleményem szerint egy kicsit gondolkodósabb, elmélyülősebb, de semmiképp sem rossz.

Forrás: 9to5mac