Apple Campus 2

Itt az áprilisi Apple Campus 2 videó – egyből kettő

#HÍREK
2016. 04. 04.
Rohan az idő, megint eltelt egy hónap, ami azt is jelenti, hogy feltűnnek a szokásos havi Apple Campus 2 drónvideók. A jól megszokott Duncan Sinfield-féle videó mellett most Matthew Roberts is jelentkezett egy 4K-s felvétellel.

Kezdjük akkor Duncan e havi alkotásával. Ő egy kicsit érzelmesebben közelíti meg a témát, a videója elején azt láthatjuk, ahogy a március 21-én tartott Apple-eseményem Tim Cook elmondja, hogy valószínűleg ez volt az utolsó keynote, amit az Apple jelenlegi főhadiszállásán, a Town Hall előadóteremben tartottak. Innen aztűn vált a kép, és a látványtervek után viszonylag közelről is megnézhetjük, hogy áll az Apple Campus 2 új auditóriumának épülete – legalábbis a földfelszín feletti rész, az ezer férőhelyes előadóterem nagy része ugyanis a föld alatt található.

A Dunacntől megszokott módon a háromperces videóban ezután azt láthatjuk, hogy halad az építkezés, vagyis bejátszásokat a néhány hónappal ezelőtti állapotokról, majd a jelenlegi állást. Egyes részeken már a főépület teteje is egész jól áll, noha a beköltözés még odébb van: Tim Cook legutóbb azt mondta, örülnének neki, ha jövő év elején birtokba vehetnék az új campust, aminek a nevéről egyelőre még nem döntöttek.

A műfajban újoncnak számít Matthew Roberts, aki a múlt havi után ismét jelentkezett egy videóval az építkezésről. Mivel szerezhetünk magunknak ismertséget, ha mások már hónapok óta rendszeresen jelentkeznek hasonló videókkal? Mutassuk meg olyan szögből az építkezést, ahogy korábban még nem! Matthew is erre jutott, szóval egyes helyeken egészen közel repül az épületekhez a drónjával, daruk között röpdös, stb., szóval odatette magát. Íme:

A főépület mellett láthatjuk az eredetileg a második fázisra tervezett R&D épületegyüttest is, valamint egészen közelről figyelhetjük meg az auditórium felszíni részét a hatalmas karbon tetővel, melyet csupán az üvegtáblák tartanak. Ismét feltűnik a jól megszokott Tim Cook piramis, aminek a tetejére éppen megérkezik egy dzsip, hogy ebben maga Cook, vagy egy elszánt drónvadász ül, az sajnos nem derül ki a videóból. Láthatjuk viszont a több mint 9000 ezer négyzetméteres fitneszközpont aktuális állapotát.