Facebook Groups

Itt a Facebook Groups iPhone-app

#HÍREK
2014. 11. 19.
A Facebook tegnap este új alkalmazást mutatott be az App Store-ban, ha esetleg valakinek nem lenne elég a már meglévő kínálatuk. A Facebook Groups alkalmazással ígéretük szerint gyorsabban és egyszerűbben oszthatunk meg tartalmakat ismerőseink csoportjai (pl. család, barátok, munkatársak) között.

A Facebook adatai alapján több mint 700 millió felhasználójuk él a Groups opció által nyújtott lehetőségekkel, így eddig teljesen méltatlanul volt elrejtve ez a funkció az iPhone-os alkalmazás More füle alatt. De ennek vége! Nem is egyszerűen jobban szem elé került ezt a része a Facebooknak, hanem mindjárt gyorsan csináltak is neki egy teljesen különálló alkalmazást (a Facebook Messenger mintájára). A Groups funkció egyébként megmarad a normál Facebook alkalmazásban is.

Facebook Groups

Amikor megnyitjuk az alkalmazást a kezdőképernyőre kerülünk, ahol az összes olyan csoport listáját láthatjuk, aminek a tagjai vagyunk, a leggyakrabban használttal kezdve. Természetesen ránézhetünk bármelyik csoport falára, illetve létre is hozhatunk új csoportokat az alkalmazáson belül. Beállíthatjuk az értesítéseket is csoportonként, vagyis ha csak azért vagyunk a „Cuki pincsik” csoportban, hogy egy ismerősünk ne sértődjön meg ránk, kikapcsolhatjuk az ötpercenként felvillanó új pincsis képekről szóló értesítéseket.

Van egy ajánlott fülünk is, ahol a Facebook a kedvelt oldalaink illetve a meglévő csoporttagságaink vagy aktuális lakhelyünk alapján kínál fel szerinte számunkra érdekes csoportokat. Természetesen a csoporttagságaink automatikusan szinkronizálódnak az asztali (böngészőből elért) Facebook és a mobilalkalmazás között. Érdekes funkció, hogy a kedvenc, vagy gyakran használt csoportjainkat az iPhone-unk kezdőképernyőjére is kitehetjük, így ugyanolyan külön ikont fog kapni, mint egy telepített alkalmazás.

Facebook Groups

A Facebook Groups ingyenesen tölthető le az App Store-ból legalább iOS 7 rendszert futtató iPhone-okra. Az alkalmazást természetesen optimalizálták iPhone 6-ra és iPhone 6 Plusra is.

• Facebook Groups letöltése az App Store-ból (iPhone, ingyenes)

Forrás és képek: Facebook.