Skype 5.0 for iPhone

Itt a Skype 5.0 iPhone-ra

#HÍREK
2014. 06. 12.
Kisebb-nagyobb fennakadások után (vagy háromszor rakták ki és vették le gyorsan) megérkezett a Skype legfrissebb, 5.0-ás változata iPhone-ra. A Microsoft újraírta az alkalmazást, teljesen átalakult a kezelőfelület, és állításuk szerint sokkal gyorsabb is lett a szoftver.

Az ötször gyorsabb alkalmazás kezelőfelülete nagyon hasonlít a Windows Phone megoldásához, oldalra görgetéssel tudunk lépkedni a különböző képernyők között. A dizájnercsapat igazán kitett magáért, az animációk gyorsak és szépek, rengeteg apró finomsággal. Közben a fejlesztők sem lazsáltak, elvileg sokkal kevésbé meríti a telefon akkumulátorát mint korábban, persze ezt egy alapos teszt után lehet majd csak megmondani.

A régi (balra) és az új (jobbra) Skype iPhone-ra
A régi (balra) és az új (jobbra) Skype iPhone-ra

További újítás, hogy most már az iPhone-unkról is létrehozhatunk Skype csoportbeszélgetéseket, illetve offline kontaktoknak is küldhetünk például képeket, amint ismét bejelentkeznek a hálózatra, egyből meg fogják kapni azokat. Szöveges beszélgetésből gyorsan videóhívásba ugorhatunk, úgy látszik, a Microsoftnál is abba az irányba indultak, mint az Apple az iMessage esetében. A fotók és videók megosztása az új iMessage-ben azért lényegesen egyszerűbb lesz.

A Microsoft még egy rövid videóval is igyekszik kedvet csinálni az új Skype-hoz:

A Skype alkalmazás természetesen ingyenesen tölthető le az App Store-ból, akinek pedig be vannak kapcsolva az automatikus frissítések az iPhone-ján, annak valószínűleg már le is töltődött az új verzió. Az iPades megjelenést későbbre ígéri a Microsoft.