imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Magyarországi tömegközlekedés az Apple Mapsben

Budapest és vonzáskörzetével frissült az applikáció

Jobban fogy az iPhone, mint tavaly


Ha azt gondolnád, hogy az emberek egyre kevésbé kívánnak rá az iPhone-ra, akkor tévedsz. Pedig nekem is ez volt a megérzésem, főleg szegény jack haláltusáját elnézve. Az iPhone 7 eladások ennek ellenére nem csökkentek a tavalyihoz képest, sőt, nőtt azon felhasználók száma, akik más platformokról váltottak.

Egy érdekes adatot hozott napvilágra a Consumer Intelligence Research Partners nevű cég. Kimutatták, hogy tavalyhoz képest kevesebb Androidos kolléga váltott iPhone 7-re, mint egy évvel korábban iPhone 6S-re, viszont többen, mint iPhone 6-ra.

applestore

Az iPhone 6 és 6 Plus brutális eladásokat produkált 2014-ben. Az első hétvégén 10 millió darab talált gazdára. Az iPhone 6S és 6S Plus 13 millióval nyitott. Ezek persze csak az első körös kiemelt országokra értendőek, ebben nincsenek benne azok a helyek, ahol csak később debütáltak. Tehát nem tartalmazza többek között Magyarországot sem.

Az iPhone 7-et bár sokan kritizálták, úgy tűnik annál többen kaptak kedvet a vásárláshoz. Valószinűsíthető, hogy ehhez jócskán hozzátesznek a dizájn váltások is. 2014-ben 12% új Androidos vásárlója volt az Apple-nek, és ekkor többen vettek azok is, akik előtte iPhone-t használtak. Rá egy évvel az iPhone 6S-nél már csak 26% volt ez az arány. Idén pedig kb. 18%, ami nem rossz, de ugye a forma is maradt ugyanaz.

iphone-7-sales-stats

A hardver erősebb lett, a processzor “okosabb”, a kamera szebb képeket csinál, amiből ráadásul már kettő is van. Lett Jet Black kivitel és 256 GB-os tárhely, szóval akárhogy is próbálunk fogást találni rajta, nem igazán lehet. Leszámítva persze az audio jack bemenetet, de idővel ez a seb is be fog gyógyulni.

Schermafbeelding-2016-09-08-om-17.10.04

Ennek ellenére a jelenlegi 6S tulajoknak nem sok az okuk a váltásra. A telefonok evolúciója kicsit megtorpant, már nem fejlődnek annyira rohamosan a komponensek, mint korábban. Vagyis számok alapján igen, de a baromi gyorsból lesz jövőre villámgyors. Ez lassan olyan, mint a 256GB-os és 32GB-s közötti különbség. Szinte semmi. Talán, akinek fontos a kamera, amiatt érdemes váltani, de egyébként a 6S is brutál jó telefon és még 2-3 évig az is lesz.

iphone-7-1473278832

Előtte már az 5S is igen csak időtálló telefon volt, tehát nem meglepő, hogy az iPhone tulajok nem rohannak egyből újat venni. A piac továbbra is bővül, ami 2020-ig biztosan nem fog megállni szóval várhatóan az iPhone eladások is arányosan fognak növekedni.

Így vagy úgy, de az Apple-nek biztosan nem kell még egy ideig nélkülöznie. És van is egy kis ideje arra, hogy átgondolja, merre tartanak, és hogyan szeretnék átformálni a jövő almás termékeit mesterséges intelligenciával, kiterjesztett valósággal és egyéb finomságokkal.

Forrás: 9to5mac

Mac akció
Apple Inc. (AAPL)

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? ... - Klikk ide!