imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

A jövő megérkezett!

Az Apple bemutatta az iPhone X-et

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Jön a Bowers & Wilkins Zeppelin Wireless


Noha az valószínűleg már kiderült a korábbi tesztjeinkből, hogy az iMagazinnál legtöbben a B&O PLAY termékeire esküszünk, ha kompakt audiorendszerekről van szó Apple-termékekhez, azért a Bowers & Wilkins márkát sem vetjük meg ezen a téren.

Éppen ezért csigázott fel a mai hír, miszerint hamarosan érkezik az idén 8 éves Zeppelin hangrendszer legújabb változata, mely a Zeppelin Wireless névre hallgat. A névcsere egyáltalán nem véletlen, hiszen mostantól az AirPlay funkció mellett Bluetooth-streamre is lehetőségünk lesz, valamint a Spotify Connect is támogatott. Ezen kívül a hangszórón helyett kapott egy Ethernet-csatlakozó és egy analóg 3,5 mm-es bemenet is – az optikai valamiért ezúttal lemaradt.

Bowers & Wilkins Zeppelin Wireless

A Zeppelinek történetében először a külső is megváltozott. Ugyanolyan, azonnal felismerhető sziluettel rendelkezik, de a hangsugárzó minden részlete teljesen megújult, hogy a Bowers & Wilkins állítása szerint lehető legjobb hangminőséget nyújtsa. Eltűnt a – korábban 30-tűs, később Lightning – dokkcsatlakozó, a készülék teljesen fekete színben pompázik, egyedül az elején töri meg ezt a diszkrét márkalogó.

Bowers & Wilkins Zeppelin Wireless

Mind az öt hangszóró változásokon esett át. A magassugárzó kettős dóm kialakítású, mely a díjnyertes CM-sorozatban is megtalálható, középsugárzók pedig az FST technológiát kölcsönözték a nagyobb szériáktól. Ez a kialakítás a zászlóshajó 800 Diamond sorozatban is megtalálható és lehetővé teszi, hogy a Zeppelin Wireless a gyártó szerint kristálytiszta, élethű hangszer- és énekhangokat szólaltasson meg. Az új, 150 mm átmérőjű mélysugárzó pedig hosszúlöketű tekerccsel rendelkezik, az igazán ütős és erőteljes mélyhangok érdekében.

Bowers & Wilkins Zeppelin Wireless

A hangszórókon kívül maga a készülékházon is módosítottak a hangzás javításának céljából:

Az új készülékház is jelentős módosításokon esett át, a vibrációk csökkentésének érdekében. A hangszórókat magába foglaló előlap 50 százalékkal vastagabb lett az elődhöz képest, a szükséges pontokon pedig speciálisan kialakított üvegszálas bordázat erősíti a kabinetet. Az eredmény pedig kristálytiszta hangzás, az elsőrangú hangszórókból.

Bowers & Wilkins Zeppelin Wireless

A Zeppelin Wireless novemberben érkezik meg Magyarországra, az ebben a kategóriában igencsak barátinak mondható bruttó 218 900 Ft-os áron. A specifikációk alapján elég ütősre sikeredett, szóval nagyon kíváncsiak vagyunk rá, így amint sikerül megkaparintanunk egy darabot, természetesen egy tesztet is készítünk róla.

Back to School Akció
Apple Inc. (AAPL)

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? ... - Klikk ide!