steve-jobs-bill-gates-cover

Jön a Steve Jobs – Bill Gates musical…

#HÍREK
2016. 01. 16.

Most hogy Handras és Red megnézték (és utálták) a legújabb Steve Jobs filmet, pont itt az ideje, hogy egy újabb remek bejelentésről adjunk hírt. Kevesek voltak a filmek? Unod a képregényt? Nem hoz lázba az opera? De mindig is látni akartad, ahogy az Apple társalapítója táncol, ugrál és énekel a színpadon? Már nem kell sokat várnod, jön a Steve Jobs – Bill Gates musical!

Az Apple és a Microsoft két ikonikus arca minden kétséget kizárólag alapvetően határozta meg azt, ahogy ma kommunikálunk, dolgozunk, szórakozunk, tartalmat fogyasztunk, vagy állítunk elő. Az általuk létrehozott eszközök és szoftverek mindennapi életünk részeivé váltak, az irodától a nappaliig. Kapcsolatuk nem volt mentes konfliktusoktól, feszültségektől, mindketten voltak lent és fent is. Adott tehát az epikus fikciós keret, kettejük kapcsolatának zenei komédiában való feldolgozása. Attól függetlenül, hogy én most belül sírok egy kicsit, el kell ismerni: hatalmas igény van a zenés-táncos limonádéra, az összetett és bonyolult valóság mosolygós, cukros leképezésére.

Brent Schlender, Bill Gates és Steve Jobs a Microsoft vezérigazgatójának a kertjében, 1991.
Brent Schlender, Bill Gates és Steve Jobs a Microsoft vezérigazgatójának a kertjében, 1991.

Idén április 21-én tervezik bemutatni a Nerds – A Musical Software Satire (Kockafejek – Egy zenei szoftver szatíra) c. epikus művet a Broadway-en, a Longacre Theater-ben, amire már jegyeket is lehet venni, 39 és 147 dollár közötti áron. A történet még 2005-ben kezdődött, ugyanis abban az évben mutatták be először Philadelphiában a darabot, amit Jordan Allen-Dutton és Erik Weiner írtak, akik a Robot Chicken sorozatban is közreműködtek. Mindketten erősen kötődnek a Szilícium-völgyhöz, Allen-Dutton Palo Altóban töltötte a gyerekkorát (ahol Jobs is nevelkedett), míg Weiner San Francisco mellett lakik. A darabot Casey Hushion fogja rendezni, Josh Bergasse lesz a koreográfus, a szereposztásról még nem döntöttek.

Longacre Theater, a bemutató helyszíne. New York, Egyesült Államok.
Longacre Theater, a bemutató helyszíne. New York, Egyesült Államok.

Nevéhez méltóan a Kockafejek a technikát is megidézi a darab során, sőt, a színpadra invitálja, továbbá bevonja a közönséget is. Lesznek hologramok, izgalmas épület/tárgyfestések (projection mapping), de ez semmi: lesz alkalmazás is, amivel mi választhatjuk ki, hogy hogyan végződjön a darab.

Mit is mondhatnánk? Tűkön ülünk.

UI.: ha pedig tényleg jó Steve Jobs – Bill Gates kontentre vágytok, akkor nézzétek meg ezt a közös interjút.

Források: Apple Insider, iMore