Bose vs. Beats

Jön a Bose–Beats per

#HÍREK
2014. 07. 28.
Egy ideje per követ pert a techvilágban, az utóbbi időben főleg az Apple és „ősellensége”, a Samsung közötti csatározásokról lehetett hallani, de pár napja egy érdekes új beadvány került napvilágra: a Bose beperli a nemrég az Apple tulajdonába került Beats fejhallgatógyártót, mivel szerintük a Beats több, zajszűréssel kapcsolatos szabadalmukat is megsértette.

A Bose célja nem kevesebb, mint néhány Beats-termék, nevezetesen a Beats Studio és a Studio Wireless betiltása az Egyesült Államokban. Ez a két fejhallgató aktív zajszűrő technológiát használ, mely technológiát egyébként a Bose hosszú évek óta tökéletesítget, és először 1978-ban használt.

Bose vs. Beats

A független amerikai Nemzetközi Kereskedelmi Bizottsághoz benyújtott beadványon kívül biztos ami biztos alapon azért egy szabadalomsértési pert is indítottak Delaware államban a Beats ellen, ahol anyagi kompenzációt kérnek a Bose szabadalmainak megsértéséért. A beadványból az derül ki, hogy a Bose szerint a Beats legalább öt szabadalmukat sértette meg, ami miatt természetesen sok bevételtől és profittól esett el a cég, nem is beszélve a fejlesztésbe ölt pénzről. Akit érdekel, itt találja ezek részletes leírását (a The Patents-in-Suit fejezetben).

A Bose kiadott egy közleményt is a perrel kapcsolatban, amiben az alábbiakat mondják:

Az átfogó beadvány jól képviseli az álláspontunkat. Folyamatban lévő peres ügyeket nem kommentálunk. Azt azonban elmondhatjuk, hogy az elmúlt több mint 30 évben a Bose jelentős befektetéseket eszközölt a fej- és fülhallgatóinkban megtalálható szabadalmaztatott technológiák kutatása, fejlesztése és tervezése területén. A Bose szabadalmaztatott technológiái teszik lehetővé a QuietComfort® zajszűrős fejhallgatóink kiemelkedő teljesítményét. Kiállunk a befektetésünk, ügyfeleink és szabadalmaink megvédése mellett.

Forrás: Re/code, 9to5Mac. Képek: Bose.