text_expander

Jön a TextExpander billentyűzet iOS 8-ra

#HÍREK
2014. 08. 29.

A TextExpander az egyik legrégebbi, még ma is pótolhatatlan alkalmazás, amivel már mi magunk is rengeteg időt megspóroltunk. A fejlesztő most bejelentette az iOS 8 billentyűzetet, amivel végre iPhone-on is teljesértékű TextExpander funkciókat kapunk.

Azoknak, akik nem ismerik: a TextExpander segítségével néhány betű beírásával előhívhatjuk az olyan gyakori elemeket, mint egy aláírás vagy az aktuális dátum. Így nem kell újra és újra beírnunk kézzel például egy címet, elég ha hozzárendeljük a teljes szövegrészletet egy “snippet”-hez, vagyis egy rövid kulcsszóhoz, amit ha beírünk, helyén az előre megadott teljes szövegrészlet jelenik meg.

Ahogy a legtöbb produktivitás alkalmazásnál, úgy a TextExpander nagyszerűsége is a testreszabhatóságában rejlik. Akár egész e-maileket ki lehet vele töltetni címzettekkel, tárgymezővel és törzsszöveggel. Változókat is kezel, illetve a beszúrandó szövegrészletek bizonyos mezőit ki is hagyhatjuk, ilyenkor egy felugró mezőbe írhatjuk be az aktuális értéket. Talán elsőre nem hangzik nagy dolognak, de aki sokat gépel, mindenképp vessen rá egy pillantást, mert rendkívül sokoldalú és egyáltalán nem bonyolult a használata.

Ugyan már most is elérhető a TextExpander alkalmazás iPhone-on, ez viszonylag szerény képességekkel bír, azt sajnos nem teszi lehetővé, hogy bármelyik alkalmazásban használhassuk a kedvenc rövidítéseinket. Az iOS 8 egyik legjobban várt funkciója, hogy telepíthetünk különféle billentyűzeteket, így már semmi akadálya nem lesz annak, hogy a TextExpander-féle alkalmazások rendszer szinten működjenek.

Ennek tudatában valójában nem meglepő, de annál örömtelibb, hogy a TextExpander fejlesztője, a Smile Software bemutatta a jelenleg is fejlesztés alatt álló billentyűzetüket, mely végre teljes értékű TextExpanderhez juttatja a produktivitásra fogékony iOS felhasználókat.

Ti használjátok a TextExpandert? Vagy más produktivitás alkalmazás a kedvencetek?