imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Ki tudja váltani a laptopot az iPad Pro?

Az iPad Pro sok szempontból szuper, de kiváltja a laptopot?

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Jövő héten új Apple Store nyílik Kínában


Az Apple bejelentette, hogy 2015. január 24-én megnyitja legújabb Apple Store-ját a jelenlegi legnagyobb piacán, Kínában. Az új bolt Hangcsouban, az ország keleti részén található Csöcsiang tartomány több mint 6,5 millió lakosú fővárosában lesz nagyjából 150 kilométerre délkeletre Sanghajtól.

A boltot West Lake-nek fogják hívni, ami a városban található népszerű tóra utal, helyileg egyébként ettől nem messze lesz az új Apple Store. A megnyitóra jövő szombaton reggel 9-kor kerül sor, és valószínűleg az Apple jó szokása szerint az első 1000 vásárló valamilyen emléket fog kapni az eseményről, ami a legtöbb esetben egy póló szokott lenni.

A szóban forgó tó Hangcsouban. | Kép forrása: Chopstix & the City
A szóban forgó tó Hangcsouban. | Kép forrása: Chopstix & the City

A West Lake lesz a 14. Apple Store Kínában. Eddig volt négy bolt a fővárosban, Pekingben, négy Sanghajban, és egy-egy Csengtuban, Vuhsziban, Sencsenben, Csengcsouban és Csungkingban. Tim Cook még tavaly jelentette be, hogy összesen 40-re emelnék az országban található Apple Store-ok számát 2016 végére:

A következő két évben meg akarjuk háromszorozni az Apple Store-ok számát Kínában. Az online értékesítésben is terjeszkedni fogunk. Folytatjuk a megfelelő csatornák kiépítését. Jelenleg 40 ezer helyen áruljuk az iPhone-t, de a közelében sem vagyunk annak, amire a többi termékvonalnak szüksége van, és még a 40 ezer is alacsony szám ha Kína területét és népességét nézzük. Úgy érzem, rengeteg lehetőségünk van még ott, és nagyon-nagyon jó érzésem van a teljesítményünkkel kapcsolatban.

Múlt héten is érkezett egy hír, miszerint az Apple Csungking városában építkezik gőzerővel, ahol a sanghajihoz hasonló üveghengert húznak fel az új Apple Store számára. Az új hangcsoui bolt kinézetéről egyelőre nem találtunk semmit, de valószínűleg a megnyitó után a megszokott módon felkerül egy galéria az Apple weboldalára. Addig is nézegessetek már meglévő kínai Apple Store-okat:

Apple Store Apple Store Apple Store Apple Store Apple Store

Forrás: AppAdvice. Borítókép: Apple.

Akár 100 000 Ft kedvezmény
Apple Inc. (AAPL)

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? ... - Klikk ide!