huang

Kamu iPhone videó terjed a neten

#HÍREK
2016. 01. 21.
Csodálatos az internet világa. Az emberek mindent megkattintanak ami kamu és persze el is hiszik azt. A mai nap a fél világ egy kamu 4 hüvelykes iPhone videóján pörög. Az alábbi cikket azért írtuk meg, hogy te ne legyél hülye, és ne ossz meg olyat ami nem igaz.

Miután a hatodik ismerősöm osztotta meg Facebookon különböző híroldalakról az alábbi videót, úgy döntöttem itt az ideje megírni ezt az igen rövid cikket.

Az alábbi videón nem egy 4 hüvelykes iPhone látható. Vagy egy minden kiterjedésében lekicsinyített iPhone 6 dummy, vagy egyszerűen csak nagy keze van a fickónak.

Honnan tudhatjuk ezt? Elég egyszerű a válasz. A jack-csatlakozó és Lightning port mérete fix, ezekhez viszonyítva le lehet mérni, hogy a készülék arányai pontosan ugyanazok mint a jelenleg is kapható iPhone 6 vagy iPhone 6s-nek, de tudjuk, hogy a portok nem nyomhatók össze a szabványok miatt. Természetesen ezért is nincs a videóban látható készülék mellett egy iPhone 6 és egy iPhone 6 Plus, hogy ne bukjon le azonnal a készítő.

Felmerül a kérdés, hogy miért készítették a videót ha egyértelműen kamu. Pontosan azért, mert tudják, hogy az emberek bármit elhisznek. A híroldalak bármit lehoznak a kattintásokért, és egy új iPhone érkezéséről szóló hír mindig rengeteg olvasót vonz. A videó posztolói tudják ezt, ezért így próbálnak (sikeresen) reklámot csinálni a Micgadget.com oldalnak.

Mindenesetre gratulálunk a világsajtónak és a hazai vezető hírportáloknak is, hogy mindenféle kételkedés és gondolkodás nélkül lehoznak bármilyen hírt.

Csináltunk már az iMagazinon is hasonló kamu képeket egy nem létező iPadről, amiket annak ellenére átvett a világsajtó, hogy beleírtuk a cikkbe, hogy direkt állítunk valótlant. A híres iPad Air 2 kamu cikkünk itt, az utóélete pedig itt olvasható.

Mi sem zárjuk ki egyébként egy 4 hüvelykes kijelzővel rendelkező iPhone érkezését. A kisebb kijelzős iPhone lehetséges bemutatkozását itt boncolgattuk bővebben.