cover_photos

Kapcsoljuk ki a folyton felugró Fotók alkalmazást OS X-en

#TIPPEK
2015. 08. 06.

A Fotók az OS X Yosemite 10.10.3-as frissítésével érkezett meg az összes kompatibilis Macre. Egy otthoni gép esetében nagyon hasznos alkalmazás, de egy munkahelyi Macen nem feltétlenül szeretnénk használni. Ráadásul idegesítő lehet, hogy folyton felugrik, ha egy iPhone-t csatlakoztatunk. A problémára viszont van megoldás, ha egyszerűen kikapcsoljuk az automatikus indítást. Fontos, hogy ezek után még manuálisan elindíthatjuk az alkalmazást, illetve az ott tárolt adatok is megmaradnak, ha nem töröljük őket. 

A művelet egyáltalán nem bonyolult. A telefonunkat az USB kábel segítségével csatlakoztassuk az iPhone-t a Machez. Ilyenkor természetesen automatikusan megnyílik a Fotók alkalmazás, remélhetőleg utoljára. Itt válasszuk a fönti sávból az „Importálás” lehetőséget.

Screen Shot 2015-08-05 at 14.32.08

 

A Fotók ilyenkor kilistázza az összes olyan fényképet, amit az OS X már importált a Macünkre. Itt láthatunk egy beállítást is, amit ha kikapcsolunk, akkor többet nem fog automatikusan elindulni az alkalmazás, ha ezt az eszközt csatlakoztatjuk. Sajnos az összes eszközzel egyenként végig kell csinálnunk a folyamatot, de igazából az egész művelet nem lehet több 2 percnél.

Screen Shot 2015-08-05 at 14.32.31

 

Természetesen az sem feltétlen jó, ha az összes eszközünkön megtalálható kép le van mentve egy munkahelyi Macre. Ahhoz, hogy ezeket töröljük, menjünk a Rendszerbeállításokba és azon belül is az iCloud menüpontba. Itt kapcsoljuk ki a Fotók teljes szinkronizálását. Így már nyugodtan törölhetjük a Fotók alkalmazásból a képeket, hiszen a törléstől függetlenül a többi eszközön megmaradnak. Ahhoz, hogy helyet takarítsunk meg ne felejtsük el a „Mostanában törölt” mappából is eltávolítani a képet. Ezt a mappát a Fotók Fájl menüjéből érhetjük el. Ha csatlakoztatjuk a telefont ismét, már nem fogja a háttérben szinkronizálni a képeket az OS X.

Screen Shot 2015-08-05 at 15.09.08