Karl Lagerfeld arany Apple Watch

Karl Lagerfeld egyedi, aranyszíjas Apple Watch-ot kapott

#HÍREK
2015. 04. 16.
Úgy tűnik, az Apple egyedi órákat is készít a különböző hírességeknek: egy Instagramon megjelent kép alapján a divatguru Karl Lagerfeld például egy színarany Link Bracelet szíjjal szerelt sárga arany Apple Watch Edition modellt kapott Jony Ive-tól.

Úgy tűnik, Lagerfeld jóban van Jony Ive-val, hiszen az Apple Watch tavaly szeptemberi első nyilvános megjelenésén együtt pózoltak a párizsi Colette-ben egy fotó erejéig, amin a divatvilág epicentrumának számító amerikai Vogue-főszerkesztő, Anna Wintour is feltűnt. Azt valószínűleg sosem tudjuk meg, hogy mennyire marketingfogás a dolog, vagy mennyire valós Lagerfeld vonzalma az Apple Watch iránt, de az biztos, hogy az Apple egy színarany Link Bracelet szíjas Apple Watch-csal hálálta meg a divattervező szereplését. Erről Lagerfeld testőre és asszisztense, Sebastian Jondeau osztott meg egy fotót az Instagramon:

1st apple watch specially made for KarL !! Amazing !!! Thanks #apple !!!!!! @karllagerfeld

A photo posted by Sebastien Jondeau (@bentoub) on

John Gruber hívta fel a figyelmet arra az apróságra, hogy vagy nagyon korán készült a kép, vagy Lagerfeld nem is használja az órát, hiszen a kijelzőn a párosító animáció látszik, ami az első bekapcsolás után, még az iPhone-nal történő csatlakoztatás előtt jelenik meg. Az is kérdés, hogy vajon később lehet-e majd kapni kereskedelmi forgalomban is az arany Link Braceletet (bele sem merünk gondolni, mennyi lenne az ára!), vagy tényleg egy teljesen egyedi darabról beszélünk-e. Az Apple a cég vezetésén belül egyedi acél Apple Watch-okat osztogat piros digitális koronával, ilyen van többek között Tim Cooknak is.

Egyébként nem a híres divattervező az egyetlen, akinek Apple Watch-ot ajándékozott az Apple. Az órát láthattuk már Pharrel Williams, Katie Perry és Drake csuklóján is, de a Grammy-győztes Sam Smith is első ránézésre egy teljesen egyedi darabot kapott, ráadásul neki személyesen Jony Ive szállította le az órát. A fotó minősége hagy némi kívánnivalót maga után, úgyhogy nehéz eldönteni, hogy egy egyedi zöld szíjas arany Apple Watch Edition modellről van-e szó, vagy Smithnek meg kellett elégednie a sima acél változattal:

I’m actually the happiest boy in the world right now. Just met Sir Jonathan Ive and he is the sweetest man in the world. He’s given me the new Iwatch!! It’s SO SICK!! Feels like Christmas. Thank you Jonathan xxxx A photo posted by Sam Smith (@samsmithworld) on

Mondjuk ha én kaptam volna Jony-tól egy Apple Watch-ot, akkor biztosan figyelek arra, hogy legalább a termék nevét helyesen leírjam a képaláírásban, de hát a hírességek ilyen kicsire valószínűleg nem adnak. A fenti esetekből tisztán látszik, hogy az Apple a korábbi gyakorlatától merőben eltérő módon közvetlenül hírességeken keresztül is reklámozza az Apple Watch-ot: gondoljunk csak arra, hogy például a márciusi bemutatón Christy Turlington Burns is feltűnt, aki azóta is szorgalmasan blogol az Apple weboldalán, de láthattuk már az órát modellek csuklóján is különböző magazinokban, és most a divat- és zenei világ népszerű szereplőin van a sor.

Forrás: MacRumors. Borítókép: Very Good Plating.