imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

A jövő megérkezett!

Az Apple bemutatta az iPhone X-et

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Kedvenc fotószerkesztő alkalmazásaim iPhone-on


Mindenki, aki egy kicsit jobban ismer, tudja, hogy Instagram-őrült vagyok. Mindig ott van a kezemben az iPhone-om, és szorgosan fényképezgetek vele, majd töltöm fel Instagramra. Eleinte még csak az alkalmazás beépített filterjeit használtam (kedvencek: Valencia, Amaro), hiszen anno 2011-ben még nem volt annyi szuper, ingyenes alkalmazás fotók szerkesztésére. Szerencsére azóta rájöttek a fejlesztők, hogy igenis van igény rájuk, ma már több ezer app közül választhatunk. Sokan szokták kérdezni, hogy miket használok pontosan, íme a top 5 kedvenc.

Afterlight

IMG_8577

Egyértelműen az Afterlight a kedvencem – és sajnos az egyetlen, amelyik nem ingyenes (€0,89 a magyar App Store-ban). Ennek ellenére szerintem abszolút megéri az árát. Több, mint 55 filter között válogathatsz, és ezeket még külön szerkesztheted. Emellett a fényerőt, a kontrasztot, a szaturációt és még nagyon sok mindent variálhatsz szabadon, kis csúszkák segítségével. Találhatóak beépített keretek is az alkalmazásban, de a személyes kedvencem a “Light leak” funkció, amellyel mesterségesen tehetsz  fénysugarat a képeidre, ha elég ügyes vagy, senki sem mondja meg, hogy manipuláltad a fotót.

Rookie

IMG_6659

A Rookie sok mindenben hasonlít az Afterlightra, bizonyos dolgokban kevesebbet tud, valamiben meg többet. Igazából két funkcióját szoktam használni: a filtereket (amikből itt is RENGETEG van, és teljesen más stílus, mint az Afterlight), a másik pedig a kis illusztrációk és feliratok – szivecskék és csillagok, minden mennyiségben.

VSCOcam

Processed with VSCOcam with t1 preset

A VSCOcam a leghipszterebb alkalmazás mind közül. De tényleg. Az előző kettőhőz képest itt nem olyan nagy a választék, viszont a rendelkezésre álló filterekkel garantáltan népszerű lesz a képed. Instagramon egész közösséget alkot a VSCOcamet használók tábora, az egyik legnépszerűbb hashtag a #VSCO.

Whitagram

kep3

Örök “probléma”, hogy Instagramon csak négyzet alakú képet lehet megosztani. Erre szuper megoldás a Whitagram, amely fehér (vagy más színű) kerettel látja el a képeidet.

Snapseed

kep2

Végül következzen a Snapseed. Leginkább egy mobil-Photoshophoz tudnám hasonlítani, hirtelen nem jut eszembe olyan dolog, amit ne lehetne szerkeszteni ezzel az alkalmazással. Itt abszolút erre mentek rá a fejlesztők, filterek nem is nagyon vannak. Talán a Drama az egyetlen, amit néha szoktam használni, de könnyű túlzásba esni a HDR-rel..:)

Érdemes őket letölteni és kipróbálni, lehetetlen minden egyes funkcióját bemutatni egy alkalmazásnak, és lehet, hogy Te teljesen másba szeretsz bele, mint én. Főleg, hogy majdnem mindegyik ingyenes! :) Ha csekkolni szeretnéd az Instagram fiókomat, annaszell néven megtalálsz (figyelem, sok a kaja-kontent!), illetve emellett én készítem az iSTYLE Instagramot is, ebből az iMagazin főoldal alján találsz egy kis ízelítőt, vagy keresd az istylehu felhasználót.

Back to School Akció
Apple Inc. (AAPL)

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? ... - Klikk ide!