performance_fallback_large

Kéne új iPad? Most add el a régit!

#HÍREK
2017. 03. 24.

Mielőtt még megérkeznének az új iPadek a boltokba, érdemes megfontolni, hogy még most eladjuk a régit. Mutatjuk, miért!

Kevés olyan eset van, amikor azt tanácsoljuk az olvasóknak, hogy adják el a régi Apple-eszközüket. Ám ha valaki le szeretné cserélni a jelenleg iPad-jét egy újabbra, akkor érdemes elgondolkodnia azon, hogy az elkövetkezendő 1-2 hétben váljon meg a régitől. Alapvetően ha valaki mindig a legfrissebb termékekkel szeretne rendelkezni és lehetőleg minél kevesebbet bukni rajtuk, akkor érdemes a rajt után beszerezni a új eszközöket, majd, mikor megjelenik az új generáció, akkor eladni. Ennek nagyon egyszerű az oka: mire széles körben elterjed a legújabb iPhone vagy iPad generáció, addigra a használt árak is lejjebb mennek. Viszont, ha jó időben sikerül eladni a régit, akkor megspórolhatunk magunkat pár tízezrest az új termék árából.

iPadek

Érdekes jelenség, hogy az Apple-termékek árai nem igazán szoktak lejjebb menni. Például a csúcs iPhone-ok sosem szoktak olcsóbbak lenni, csak akkor, ha a következő évben is megmaradnak a kínálatban. Most viszont nem ez a helyzet, az iPad Air 2 megszüntetésével és az új iPaddel egy eleve alacsonyabb induló árat határozott meg az Apple, amiért egy frissített, de sok mindenben azonos hardvert kapunk a kezünkbe. Az, hogy kikerül a polcokra egy fokkal jobb és és jóval olcsóbb iPad, lejjebb nyomja az összes használt iPad árát is.

iPad Air 2-tesztek

Az apróhirdetési portálokat végigböngészve egy iPad Air 2 Wi-Fi 16 GB körülbelül 70-80 ezer forintba kerül, a 32 GB-os modellek pedig valahol 100-120 ezer forint környékén mozognak. Meglepően kevés egyébként a 32 GB-os változat a jelenlegi felhozatalban, szóval akinek van egy jó állapotú iPad Air 2-je ennyi tárhellyel, az minimális ráfordítással vehet egy teljesen új iPad-et erősebb processzorral és friss garanciával. Ha valaki iPad Próra vágyik, akkor is érdemesebb még most megválni a jelenlegi Air 2-től annak érdekében, hogy minél kevesebbet bukjon rajta, arról már nem is beszélve, hogy vélhetően az iPad Mini 4 árak is szépen el fognak kezdeni csökkenni ezáltal a használt piacon. Akit sikerült meggyőznünk, az mindenképp olvassa el Handrás eladási útmutatóját is.