Maracana vs Apple Campus 2

Kispálya a VB-stadion az Apple Campus 2-höz képest

#HÍREK
2014. 06. 25.
Az esti Ecuador–Franciaország meccset várva, arról beszélgettünk, hogy milyen hatalmasak ezek a stadionok, aztán eszünkbe jutott, hogy megnézhetnénk mennyire nagyok valójában az új Apple Campus 2-höz képest amelyről sokat írtunk mostanában, és Spaceship néven emlegetjük.

Időt és fáradtságot nem kímélve, nekiálltam, és Google Map képernyőfotókból összeállítottam egy összehasonlítást. Íme a riói Maracanã stadion amiben a mai meccs is lesz, és mellette az Apple Campus 2:

Maracana vs Apple Campus 2

Jól látszik, hogy mennyivel nagyobb az Apple készülő új irodakomplexuma, majdnem kétszer beleférne a a riói stadion, ami a vb-nek helyt adó stadionok közül a legtöbb férőhellyel rendelkezik. Az Apple Campus átmérője nagyjából 492 méter, a riói Maracanã stadion 300 méter kötül mozog (pontos adatokat sajnos nem találtunk), pedig 78 000 férőhelyes stadionról beszélünk. Ez egyébként most a legnagyobb stadion azok közül amikben vb-meccseket játszanak. Szóval az Apple simán felhúzhatna egy vb-meccsek lebonyolítására alkalmas stadiont a belső udvarban, ha éppen arra támadna kedvük.

enterprise

Ha már ennyire belemelegedtünk Lacival, gyorsan ráraktam a térképre az Enterprise űrhajót is, ami  nagyjából kétszer akkora. Aztán elnézve a képet arra gondoltunk, hogy egyszer szétnyílik a föld, és az Apple Campus 2 kiemelkedik a földről, két hasonló hajtóművel mint az Enterprise. :) Vagy simán használhatnák dokkolónak is az új Apple-székházat, méretben pont passzol, kérdés, hogy vajon az Enterprise-on Lightning-csatlakozó van-e…

Végezetül, nézzünk meg egy képet a stadion belsejéről, hogy még könnyebb legyen elképzelni az Apple Campus 2 méreteit:

Maracana

Ki akar majd Cupertinóba menni megnézni az anyahajót ha elkészül? :)

Frissítés: