Prideszij-cover2

Különleges Apple Watch szíjat készített az Apple a Pride-ra

#HÍREK
2016. 06. 27.

A június 25-26-kai hétvégén 46. alkalommal tartották meg a Pride felvonulást San Franciscóban. A leszbikus, meleg, biszexuális és transznemű (LGBT) emberek jogaiért kiálló felvonulást az Apple és Tim Cook is már évek óta nyíltan támogatja, így ahogy tavaly, úgy idén is több ezer dolgozó vett rajta részt. A felvonuláson résztvevő alkalmazottak pedig külön erre az alkalomra készített, korlátozott számú Apple Watch szíjat kaptak ajándékba.

Az Apple dolgozói idén a Pride zászló színeire rájátszó pólókba öltöztek. A San Franciscó-i felvonulás jelentőségét mutatja, hogy Gilbert Baker 1978-ban erre a felvonulásra tervezte meg az eredetileg 8 színből álló zászlót, amit később hat sávra szűkítettek. Mindegyik színnek szimbolikus jelentése van, a meleg rózsaszín a szexualitást, a piros az életet, a narancssárga a gyógyulást, a citromsárga a napfényt, a zöld a természetet, a türkiz a művészetet, a kék a harmóniát, az ibolyakék pedig a spiritualitást jelképezi.

A szokásos, éves Pride felvonulás mellett azonban az Apple azt is ünnepelte, hogy idén lett 30 éves az Apple első olyan egyesülete, ami a diverz munkahely elgondolását támogatja (Diversity Network Association), az Apple Pride. A cég kifejezett hangsúlyt fektet arra, hogy származástól, nemtől, vallástól, szexuális orientációtól és testi állapottól (fogyatékkal élők) függetlenül bárki dolgozhat náluk, és egyenlő elbánásban fog részesülni. A Pride-on felvonuló alkalmazottaknak ezért egy külön erre az eseményre tervezett, limitált szőtt nejlon Apple Watch szíjat ajándékoztak.

apple-watch-lgbt-band

Egyelőre nem tűnik olybá, hogy az Apple külön árusítaná ezt a nejlon szíjat. Az Apple alkalmazottak gyaníthatóan már jó ideje részt vesznek a Pride felvonuláson, de a céges képviseletet az egész csak 2014-ben kapott, a támogatás azóta azonban folyamatos. Tavaly a résztvevők saját, erre az alkalomra gyártott pólókat és zászlókat kaptak, és videó is készült arról, ahogy megérkeznek és részt vesznek a felvonuláson. Az Instagramra és a Twitterre több kép is felkerült, ahol Apple-alkalmazottak Tim Cookkal vagy az új Apple Watch szíjjal pózolnak:

Marching with #pride #applepride and Mr Cook.

A photo posted by Tennyson (@tennypinheiro) on

Proud to be representing #applepride #sfpride #applewatch #nylonband

A photo posted by @rikiri on

Források: 9to5Mac, Apple Insider