NeXT kvíz

Kvíz: Steve Jobs második cége, a NeXT

#HÍREK
2016. 05. 18.
Újabb kvízzel jelentkezünk a kisebb-nagyobb rendszerességgel megjelenő sorozatunkban. Ezúttal a Steve Jobs által alapított NeXT-ről gyűjtöttünk össze néhány kérdést. Vigyázat, nem könnyűek, igazi techtörténésznek kell lenni a 10 helyes válaszhoz!

Steve Jobs 1985-ben elhagyta az Apple-t. Nem ült sokat azonban a babérjain, megalapította a NeXT nevű második cégét, melynek célja az volt, hogy minden korábbinál jobb számítógépeket készítsen, elsősorban az oktatási piac számára. A NeXT számítógépek a maguk korában technológiailag valóban rendkívüliek voltak, számtalan korábban nem látott megoldással – üzleti sikert azonban nem arattak.

Jobs 12 éven át vezette a NeXT-et (mely fokozatosan szoftvercéggé alakult), míg végül 1997-ben felvásárolta őket az Apple, ez a cég akkori történetének legnagyobb ilyen tranzakcióját jelentette. A felvásárlással Steve Jobs visszakerült az Apple-höz, ahol még abban az évben ideiglenes vezérigazgatónak nevezték ki. A NeXT története véget ért, a cégnek azonban számos, napjainkra is hatással lévő technológia megszületését köszönhetjük.

Nézzük, mennyire ismered a NeXT-et!