applecampus-2

Leállt az építkezés az Apple Campus 2-n

#HÍREK
2016. 12. 27.

Persze csak az ünnepek idejére, hosszú idő után először csendesedett el teljesen Cupertinó és környéke. Így, mint azt már megszokhattuk a drónok fölébe szálltak és újra bekukucskáltak, hogy megleshessük miújság az Apple portáján.

Az egyből feltűnik a videókon, hogy rendkívül sáros a környék. Ez annak köszönhető, hogy a napokban nagyobb esőzések voltan San Jose körzetében. A másik dolog ami egyből szembetűnő, hogy a munkagépek szépen egy helyen sorakoztak föl. A videók egyébként karácsony napján december 25-én készültek, így egy árva lélek sincs az Apple Campus 2 körül. Nincs fúrás, nincs daruzás csak csend és pihenés.

Rohamosan közeleg az év vége és ezzel együtt az új főhadiszállás átadásának pillanata is. Korábbi értesülésekből kiderült, hogy az Apple dolgozói már 2017 első felében birtokba vehetik a gigantikus méretű irodakomplexumot. Habár a munkálatokkal teljes egészében majdcsak valamikor a nyáron fognak végezni, az épület elkészülte után lesz még egy kis tennivaló a terep kialakításával kapcsolatosan.

A felvételeken több apróság is felfedezhető. Például eltűnt az építkezésről a hatalmas szemétkupac, megépültek a dimbes-dombos területeken a sétálásra kijelölt utak és egyre durvábban néz ki a parkoló alagútbejárata. Továbbá ránézésre az auditórium szinte már elkészült, de a videón található felirat szerint itt még belső munkálatok folynak. Az űrhajó tetejét végig beborító napelemek 65%-ban már a helyükre kerültek. Ezt azt sejteti, hogy az épület alapszerkezete már teljes mértékben elkészült.

A legutóbbi cikkben lévő képeken is látszódtak, ahogy a tereprendezési munkálatok jelenleg is folynak. Látszólag ez is jól halad, ellepték a Campus 2-őt a helyi nevelésű, különböző fajta fák. De csodálkoznánk, ha nem kerülne még háromszor ennyi a központ területére. A Tantau Ave felöli oldalon is jól haladnak a dolgok és, amint itt is látszik a tetőkön végig napelemek helyezkednek el.

A videó felénél érkezünk el az épület azon részéhez, ahol a fő kutatási folyamatok fognak majd zajlani. Valószínűleg a munka megkezdtével a drónos videóknak is annyi, hiszen simán simán be lehet velük kukkolni az épületbe köszönhetően a hatalmas üvegablakoknak. Az Apple szerint azért van szükség ennyi üvegrefelületre, hogy minél természetközelibb élményben legyen részük az itt dolgozóknak. Talán ezt is Steve Jobs álmodta meg annak idején, ahogy a hatalmas kör alakú “űrhajó” kialakítás is az ő ötlete volt.

Forrás: 9to5mac