imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Mikorra várhatjuk az iOS 12 publikus bétát?

Megnéztük az eddigi évek tendenciáit

Lejárt a bankkártyád? Így csatolj újat az Apple ID-dhez!


Ismét egy elsősorban kezdő felhasználóknak szóló tippet szeretnénk mutatni. Legtöbben, amikor létrehoztuk az Apple ID-nk, egyből csatoltunk hozzá egy bankkártyát is. A bankkártyák viszont idővel lejárnak. Mostani cikkünkben megmutatjuk, hogyan adhatjuk meg az új kártyánk adatait.

Történt ma reggel, hogy heves sírásba kezdett a gépem, mivel a bankkártyám ebben a hónapban lejárt, és az Apple nem tudta levonni a megújuló előfizetéseim után járó sarcot. A fejemben is volt a dolog, hiszen nemrég küldte a bankom az új kártyát, viszont valahogy mégis elfejtettem a cserét. Szerencsére kevés fájdalommal, gyorsan pótolhattam restanciám, gondoltam, hátha másnak is hasznos lehet, ha leírom a lépéseket.

Még emailt is írtak.

iPhone, iPad vagy iPod ouch segítségével

  • Koppints a Beállítások > [Neved] > Fizetés és szállítás menüpontra, és add meg az Apple ID-d jelszavát, ha kéri a rendszer.
  • Ezután válaszd ki a jelenlegi fizetési módszert. Megjegyzés: ha Családi megosztást használtok, kizárólag a család szervezője tudja frissíteni a fizetési adatokat.
  • A következő oldalon már módosíthatod is a bankkártyaadatokat, ha végeztél kattints a Mentés gombra.

Mac vagy PC segítségével

  • Nyisd meg az iTunes-t.
  • Ha esetleg még nem lennél bejelentkezve, jelentkezz be Apple ID azonosítóddal.
  • A képernyő tetején vagy az iTunes ablakának tetején található menüsoron válaszd ki a Fiók > Saját fiók megtekintése menüpontot.
  • Kattints a Fizetés típusa felirattól jobbra található Szerkesztés elemre. A Fizetési mód szakaszban láthatod az iTunes Store által elfogadott fizetési módokat. Megjegyzés: itt is érvényes, hogyha használjátok a Családi megosztást, akkor kizárólag a család szervezője tudja majd frissíteni a fizetési adatokat.
  • A következő oldalon már módosíthatod is a bankkártya adatokat, ha végeztél kattints a Mentés gombra.

Nota bene: ha hitelkártyára módosítottad a fizetési módot, az iTunes Store ideiglenesen,
hitelesítési célból zárol egy kis összeget a hitelkártyádon a frissített fizetési adatok igazolása érdekében.

Ilyen egyszerű volt az egész, remélem tudtam segíteni pár eltévelyedett léleknek. Csak azt ne felejtsétek el, hogy más Apple-ön kívüli szolgáltatásokon is frissítsétek az adatokat (eBay, Spotify stb…)

Forrás: Apple

Több országban egyébként pont a napokban vált elérhetővé a PayPal, mint elfogadott fizetési mód. Mi egyelőre még nem vagyunk a támogatott országok listájában, de remélhetőleg nem kell majd sokat várnunk. Várakozást közben pedig mi sem lehet jobb szórakozás, mint megnézni, milyen hatalmas kedvezményekkel lehet most beszerezni bizonyos Maceket.

Mac + 2 éves teljeskörű biztosítás

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!