Apple-Pencil-teszt-cover2

Mágneses Apple Pencil szabadalom

#HÍREK
2017. 03. 10.

Az Apple World Today egy igazán érdekes szabadalomra bukkant, amit tavaly szeptemberben nyújtott be az Apple, és ami akár hamarosan debütálhat is az Apple Pencil egy frissített kiadásában.

A szabadalmat 2016. szeptember 8-án jegyeztették be a “stylus elektronikus eszközökhöz” címszó alatt. Célja, hogy az Apple Pencil egy mágnes segítségével 3 ponton kapcsolódhasson az iPadhez, mellyel a ceruza egy kényelmesebb és kevésbé röhejes töltését eredményezi. Ezzel végre elfelejthetnénk a Lightning csatlakozós rémálmot, amit egy hasonló megoldás válthatna le, mint a korábbi MagSafe csatlakozók. Persze a szabadalomban leírt újragondolt csatlakozási mód csak részben hasonlít a régi MagSafe-re, ez a megoldás adatküldésre is megfelelő lenne.

20500-22371-pencilsmartconnector1-l

Azt nem tudni, hogy a mágneses csatlakozású iPad Prók csak a töltés idejére lennének-e képesek magukra cuppantani a ceruzát vagy hosszabb ideig, akár az Apple Pencil természetes nyugalmi pozíciójaként is használható lenne. Utóbbi eléggé kézenfekvő megoldásnak tűnik, hiszen így gyakorlatilag sosem kellene külön az Apple Pencil töltésére is gondolnunk, szimplán csak visszahelyeznénk a kontaktpontra és bedobnánk a táskánkba vagy letennénk az asztalra: a ceruza mindig max. töltöttségen állna.

Örülnénk neki, ha valóban csinálna egy ilyen “Apple Pencil 2”-t az Apple, de azt azért hozzátesszük, hogy az lett volna szép, ha eleve így jön ki az első változat is. Elég röhejes, hogy amikor lemerül az Apple Pencil, egy 15 centis pálcikát kell dugni a 12,9”-os iPad Pro aljába. Amikor volt nálam ilyen eszköz, akkor mindig attól rettegtem, hogy egy szép napon beletöröm a végét, aztán végül is megmenekültem az ilyen incidensektől.

Forrás: Apple Insider