Budapest-flyover-cover

Budapest 3D-ben, és Flyover az Apple Maps-ben

#HÍREK
2014. 12. 19.

Az Apple Térképek alkalmazásában megjelnés óta elérhetőek 3 dimenziós műholdfelvételek, ezek azonban először csak néhány nagyobb várost érintettek. Ma már végre Budapestet is körberepülhetjük!

Mac-en, iPad-en és iPhone-on elérhető Apple Maps megjelenése nem csak a kezdeti nehézségek miatt volt emlékezetes, hanem a kiváló, akkoriban egyedülálló kezelőfelület miatt is, valamint a rendkívül részletes 3D térképek miatt.

Legelőször csak a világ legfontosabb városai közül néhánynál jelentek meg a körbejárható épületek, de ahogy az Appleblog egyik olvasója kiszúrta, már Budapest is bekerült a támogatott városok közé. Sőt, a Flyover nevű funkcióval körbe is repülhetjük Budapestet egyfajta idegenvezetéshez hasonlóan.

Aki ki szeretné próbálni, csak indítsa el a beépített Térképek (Maps) alkalmazást iPhone-on, iPaden vagy Mac-en, és keressen rá Budapestre. Ezután, ha minden jól megy, megjelenik egy gomb, amivel elindíthatjuk a Flyovert és körbenézhetünk a Budapesten virtuális madártávlatból. Nekem mondjuk néha nem jelenik meg a gomb, csak többszöri keresés után, nem jöttem még rá, hogy pontosan mi lehet ennek az oka.

erzsebet-hid-flyover-Mac-apple-maps

 

A virtuális túrán a Gellért fürdőt, Budai várat, a Parlamentet, a Szabadság teret és a Szent István Bazilikát járhatjuk körbe.

Parlament-Mac-Flyover-Apple-Maps

3 dimenziós épületeket viszont nem csak a Flyover túra által érintett útvonalon láthatunk, így például a Deák Ferenc utca 23. alatt körbe lehet repülni az épületet, ahol az iSTYLE Fashion Street van, sőt, még az aranyszínű cégér is látszik, de a szemfülesebbek az Andrássy úton is kiszúrhatják az iSTYLE-feliratot, bár ha nem tudod, hogy mit kéne látni, akkor azért annyira nem egyértelmű.

A mostani körben egyébként Budapesten kívül még számos franciaországi, amerikai, új-zélandi, svédországi és hollandiai helyszín is bekerült a Flyover túrák közé.

Forrás: Appleblog

Frissítés: Nemcsak Budapest lett 3D-s, Dunakeszi, Vác, Gödöllő, Esztergom, és Visegrád is elkészült 3D-ben.