mk8image5

Mario Kart TV iPhone-on

#HÍREK
2014. 05. 09.

A Nintendo bejelentette az első kifejezetten mobilokra fejlesztett szolgáltatását, a Mario Kart TV-t.

Csupán néhány hét és megjelenik a Nintendo nagysikerű sorozatának legújabb része, a Mario Kart 8. A kiadvány különlegessége, hogy készül hozzá egy webes alkalmazás kifejezetten mobilokra, a Mario Kart TV. A szolgáltatás lehetőséget biztosít visszajátszásokra, valamint hozzáférést ad a ranglistákhoz és a közösségi funkciókhoz is.

mariokart_tv

A bejelentés súlyát az adja, hogy a Nintendo egészen eddig féltve őrizte saját fejlesztésű játékainak minden egyes elemét, azok mobil platformos szerepléséről szó sem lehetett. Az elmúlt néhány veszteséges év azonban arra sarkallta a vezetést, hogy átértelmezze a mobiltelefonok szerepét stratégiájukban, jobban mondva egyáltalán szerepet szánjon az iPhone-nak és a konkurens készülékeknek.

A fejlesztés várhatóan csak a kezdet: a Nintendo befektetői erősen szorgalmazzák, hogy a közkedvelt játéksorozatokkal valamilyen formában megcélozzák az egyedülállóan dinamikus fejlődést mutató mobil platformokat is. Bár ilyen irányú bejelentés még nem történt, arra lehet számítani, hogy a húzócímekhez kisebb kiegészítő játékok jelennek majd meg iOS-re és Androidra.