Foursquare

Megérkezett az új Foursquare app

#HÍREK
2014. 08. 07.
A tegnapi nap folyamán vált elérhetővé a Foursquare által már egy ideje beígért teljesen megújult alkalmazás. A múltkor már keseregtem egy sort, hogy pont a mayorségem előtt szüntették meg a check-in lehetőségét, aztán mégis találtam egy kiskaput a Foursquare check-inre, de ennek végleg vége.

Az alkalmazásra rá sem lehet ismerni, még az ikon is teljesen megváltozott. Amikor el akartam indítani, hirtelen észre sem vettem a telefonon, mert a jó öreg kékes színárnyalatú ikont kerestem, amit egy radikális váltás keretében rózsaszínes fehérre cseréltek.

Ugyanígy teljes egészében átalakult az alkalmazás is. Első indításkor megadhatunk dolgokat amiket kedvelünk, és innentől kezdve ezek alapján ajánl nekünk közeli helyeket. Elég erősen kaja-orientációt kapott az alkalmazás, vagy lehet, hogy csak én csekkoltam be korábban túl sok étterembe, mert nekem szinte csak ezzel kapcsolatos „tageket” dobált fel.

Maga a kezelőfelület egyébként szerintem szép lett, bár elsőre nekem kicsit zsúfoltnak tűnt az app. Különböző kategóriák alapján csoportosíthatjuk az ajánlatokat, vannak reggelizőhelyek, éttermek, kávézók, cukrászdák, szórakozóhelyek, stb. A rendszer a szokásainkra támaszkodva próbál meg ezek közül ajánlani valamit, illetve az ismerőseink és mások értékeléseit is figyelembe veszi.

Nem is nagyon tudok többet mondani róla, az apró részletekben rejlik az alkalmazás szépsége, a Foursquare is egy mindössze 30 másodperces videóban próbálta meg összefoglalni a lényeget:

Én egyelőre szokom az újdonságokat, nektek bejött az új Foursquare app?

Foursquare alkalmazás letöltése az App Store-ból (ingyenes)