Mac_mini_black_cover

Megérkezett az új Mac mini

#HÍREK
2014. 10. 17.

Két év után végre ismét friss Mac mini modellek kerültek az Apple kínálatába. Az új Mac mini külseje változatlan, a belső komponensek terén viszont jelentős fejlődés történt.

Legutoljára nem kevesebb, mint két évvel ezelőtt frissítette legkisebb asztali számítógép-családját az Apple, így már igazán ráfért egy kiadós frissítés a Mac mini modellekre. Szerencsére az Apple szokásos októberi iPad bemutatóján az iPad Air 2 és a Retina 5K kijelzős iMac mellett az új Mac mini konfigurációk is bemutatkoztak.

A Mac mini 2014-es kiadása az előzőekhez képest gyorsabb vezetéknélküli kapcsolatot, valamint erősebb processzort és videókártyákat nyújtanak a felhasználóknak. Ezen felül a legolcsóbb Mac mini ára csökkent is, így ha valaki eddig Mac mini vásárlásán gondolkozott, talán most érdemes meglépnie.

Unknown-6

Az új modellek már az Intel 4. generációs Haswell processzorait használják, így a már megszokott alacsony fogyasztás megtartása mellett jelentősen növekedett a Mac mini készülékek teljesítménye. Természetesen a processzorok fejlesztése is fontos, de talán ebben az esetben még nagyobb előrelépés az új videókártyák használata. A legolcsóbb kiszerelés az Intel HD 5000-es videókártyát használja, ami a korábbi HD 4000-hez képest egy mérsékelt lépés, de a két erősebb 2014-es Mac mini modell már Intel Iris grafikus processzorral érkezik, ami lényegesen javítja a Mac mini grafikus teljesítményét.

Ezen felül az új Mac mini két Thunderbolt 2 csatlakozóval is büszkélkedhet, a már megszokott négy USB 3 port, az SDXC memóriakártyafoglalat és a szokásos HDMI és egyéb multimédia csatlakozók mellett.

Unknown-5

A 2014-es modellek megjelenésével egyidőben az Apple megszüntette a Mac mini server konfigurációt, és ezzel együtt a 2 TB-os háttértároló lehetőségét. A jelenlegi modellek közül a legolcsóbb 500 GB-os, a középső 1 TB-os merevlemezzel érkezik, míg a legerősebb konfiguráció alapértelmezésben 1 TB-os Fusion Drive-ot tartalmaz, mely a Flash alapú háttértároló és a hagyományos merevlemezes technológiák ötvözete.

Az új Mac mini modellek megjelenésére hazánkban sem kell várni, a bejelentés napján már megrendelhetőek az iSTYLE Webáruházban.